The Light Hotel Penang
0 malam
Bilik dan Tetamu
1 bilik, 2 Dewasa, 0 Kanak-kanak
Semua Penginapan di Seberang Perai Tengah

The Light Hotel Penang

Kesihatan Dilindungi
Lebuh Tenggiri 2, Bandar Seberang Jaya, 13700, Seberang Perai Tengah, Pulau Pinang, Malaysia
Lihat Peta
Hotel ini diperakui dengan Penang Fight Covid-19 dan mematuhi standard kebersihan dan keselamatan yang ketat yang ditetapkan oleh pihak berkuasa tempatan.Lihat Lagi
Kami Memadankan Harga
hotel overview picture
Terakhir ditempah 1 jam yang lalu
4.5/5Hebat·Lokasi Yang Cemerlang
Hotel best. Bilik cantik , makanan sedap. Sy mmg suka stay sini dh lama. Slalu dtg tido sni.
Kemudahan
RestoranKolam Renang Luar BangunanSaunaSpaBilik senamanLetak Kenderaan AwamPercumaBarBilik mesyuaratBilik berbilang fungsiKolam renang kanak-kanak
Semua Kemudahan
Persekitaran
Lapangan Terbang: Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang
(25.5km)
Kereta api: Bukit Mertajam Railway Station
(9.7km)
Mercu Tanda: Sunway Sports Centre
(240m)
Peta

Bilik

Ulasan Tetamu

Polisi

Perkhidmatan & Kemudahan

Suite Cahaya
6

Suite Cahaya

2 Katil double
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Tab mandi
Bar mini
TV
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik The Light Deluxe Twin
3

Bilik The Light Deluxe Twin

2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bar mini
Almari pakaian
Soket 220V
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik The Light Deluxe King
6

Bilik The Light Deluxe King

1 katil king
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Superior
11

Bilik Superior

1 katil king atau 2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite Keluarga
9

Suite Keluarga

1 katil queen dan 1 katil king
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Tab mandi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite Presidential
2

Suite Presidential

1 katil queen
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Tab mandi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Deluxe Twin
1

Bilik Deluxe Twin

2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bar mini
Almari pakaian
Soket 220V
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Keluarga
4

Bilik Keluarga

1 Katil bujang dan 1 katil king
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Superior King
2

Bilik Superior King

1 katil king
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Bar mini
TV
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite Eksekutif
3

Suite Eksekutif

1 katil king
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Tab mandi
Bar mini
Berus gigi
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite Premier
5

Suite Premier

1 katil king dan 2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Tab mandi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Superior Twin
3

Bilik Superior Twin

2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bar mini
Almari pakaian
Soket 220V
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Deluxe King

Bilik Deluxe King

1 katil king
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Bar mini
TV
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Sembunyi Jenis Bilik

Ulasan Tetamu(441)

4.5/5
Hebat
Ulasan Yang Disahkan
  • Kebersihan4.6
  • Kemudahan4.4
  • Persekitaran4.6
  • Perkhidmatan4.5
AzizDayah
7 September 2022
Breakfast good byk pilihan makanan..hotel sgt2 bersih & cantik.layanan dberi 5bintang.Banyak2 hotel sy pergi hotel n dberi layanan yg paling baik..
Rizuan Ramli
22 Disember 2022
perkhidmatan kaunter yang mesra dan cepat. kebersihan bilik dan hotel keseluruhnya sangat baik. semoga terus memberikan perkhidmatan yang terbaik buat customer
Hunnysyah
3 Julai 2022
Hotel best. Bilik cantik , makanan sedap. Sy mmg suka stay sini dh lama. Slalu dtg tido sni.
Aiema Izma
11 Disember 2021
Terbaik services..bilik cantik selesa sangat
Yasmin Mohd Noordin
1 April 2022
Suka, pekerja yg ramah, bilik Dan hotel yg bersih.. Overall terbaik puas hati sangat2, ************* Trima kasih smua..
Eniy
4 Januari 2022
Sumpah best gila hotel ni ❤️❤️ ❤️❤️❤️, staff semua ramah banyak membantu. Tak tahu nak cakap macam mane tp hotel ni sangat2 best. Next time mmg akan check in sini lagi 🌹🌹
Pengguna Tetamu
1 November 2021
Bilik Bersih, makanan pelbagai dan sedap, proses check in yang cepat.
Pengguna Tetamu
25 Disember 2022
Boleh lah…
zakiusj
15 April 2024
I will stay here when I travel to Butterworth. Easy access to PLUS highway and Kulim-Butterworth highway, near the shopping mall too, just across the street. Stay for 3D2N during Hari Raya and they decorate the lobby nicely. Friendly front desk staff. Fast check-in and check-out. Everything is good; rooms, food and parking. Will stay here again in the future. Thank you The Lights Hotel.
Terjemah

Polisi Tempat Penginapan

Waktu Daftar Masuk & Daftar Keluar
Waktu daftar masuk: Selepas 15:00
Waktu daftar keluar: Sebelum 12:00

Waktu operasi meja penyambut tetamu: 24/7

Polisi Kanak-kanak
Kanak-kanak dari semua peringkat umur dialu-alukan di hotel ini.
Kanak-kanak berumur antara 0 hingga 3 tahun boleh menginap secara percuma jika katil tambahan tidak diperlukan.

Katil Bayi dan Katil Tambahan
Polisi katil tambahan dan katil bayi mungkin berbeza-beza mengikut jenis bilik. Sila rujuk butiran jenis bilik untuk maklumat lanjut.

Sarapan Pagi
JenisBarat
GayaBufet
Waktu buka[Isn - Aha] 06:00-10:30 Buka
UmurBayaran
Dewasa
RM 37.00 seorang
Bayaran sarapan tambahan tidak termasuk dalam jumlah bayaran dan perlu dibayar di tempat penginapan.

Lihat Lagi

Kesihatan Dilindungi

Amat Bersih
  • 4.6/5
Langkah-langkah Keselamatan
  • Termometer tersedia
Pembersihan dan Pembasmian kuman
  • Bilik-bilik dibasmi kuman sebelum disewakan semula

Keterangan Penginapan

  • Dibuka: 2015
  • Bilangan Bilik: 300
Hotel ini diperakui dengan Penang Fight Covid-19 dan mematuhi standard kebersihan dan keselamatan yang ketat yang ditetapkan oleh pihak berkuasa tempatan.

The Light Hotel Penang terletak di tengah-tengah Seberang Jaya, 5 minit berjalan kaki dari Taman Burung Pulau Pinang dan 8 minit berjalan kaki dari Medan Beli-belah Sunway Carnival. Hotel 5 bintang ini berada 7.2 km dari Terminal Feri Sultan Abdul Halim dan 8.2 km dari Kuil Ninth Emperor God.Gunakan peluang rekreasi yang ditawarkan, termasuk kolam renang terbuka, sauna dan pusat kecergasan. Kemudahan tambahan di hotel ini termasuklah akses Internet wayarles percuma, perkhidmatan rencam dan dewan tari-menari.Nikmati masakan Malaysia di Spice Brasserie, salah sebuah daripada 2 restoran di hotel, atau nikmatinya dalam bilik dengan menggunakan Perkhidmatan bilik 24 jam. Bersantailah dengan minuman kegemaran anda di bar/ruang istirahat atau bar tepi kolam.Kemudahan yang ditampilkan adalah termasuk akses Internet (berwayar) kelajuan tinggi percuma, pusat perniagaan dan surat khabar percuma di lobi. Kemudahan acara di hotel ini terdiri daripada ruang persidangan dan bilik-bilik mesyuarat. Tempat letak kenderaan sendiri percuma terdapat di tapak hartanah.Selesakan diri anda di salah satu daripada 300 bilik berhawa dingin yang menampilkan item bar mini percuma. Akses Internet wayarles percuma membolehkan anda sentiasa berhubung, manakala program satelit disediakan untuk hiburan anda. Bilik mandi persendirian dengan pancuran mandi menampilkan kelengkapan dandanan diri percuma dan pengering rambut. Kemudahan yang disediakan merangkumi peti besi dan meja, manakala pengemasan disediakan setiap hari.

Perkhidmatan & Kemudahan

Restoran
Kolam Renang Luar Bangunan
Spa
Bilik senaman
Bar
Bilik mesyuarat
Kelab kanak-kanak
Restoran
Restoran
Tiada maklumat tambahan tersedia
Lihat Lagi

Soalan Lazim

Apakah waktu daftar masuk dan waktu daftar keluar di The Light Hotel Penang?

Waktu daftar masuk adalah selepas 15:00 dan waktu daftar keluar adalah sebelum 12:00.

Apakah kemudahan dan perkhidmatan yang disediakan di The Light Hotel Penang?

The Light Hotel Penang mempunyai kemudahan dan perkhidmatan yang berikut: Kolam Renang Luaran, Sauna, Spa.

Adakah sarapan disediakan di The Light Hotel Penang?

Ya, The Light Hotel Penang menyediakan sarapan.

Apakah lapangan terbang yang terdekat dengan The Light Hotel Penang?

Lapangan terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang. Jaraknya adalah 25.5km dari hotel dan dalam perjalanan lebih kurang 30minit dengan menaiki teksi.

Adakah Wi-Fi disediakan di The Light Hotel Penang?

Sila lihat senarai kemudahan di halaman hotel.

Adakah The Light Hotel Penang menyediakan perkhidmatan jemputan pergi-balik lapangan terbang?

Tidak, The Light Hotel Penang tidak menyediakan perkhidmatan jemputan pergi-balik lapangan terbang.

Adakah The Light Hotel Penang mempunyai kolam renang?

Ya, The Light Hotel Penang mempunyai kolam renang. Jenis kolam renang: Kolam Renang Luaran.

Adakah tempat letak kenderaan disediakan di The Light Hotel Penang?

Ya, tempat letak kenderaan disediakan di The Light Hotel Penang.

Berapakah harga untuk menginap di The Light Hotel Penang?

Harga di The Light Hotel Penang adalah tertakluk kepada perubahan mengikut tarikh, polisi hotel, dan faktor lain. Untuk melihat harga, sila cari tarikh yang anda ingin menginap di hotel.

Adakah The Light Hotel Penang terletak berhampiran dengan stesen pengangkutan?

Stesen terdekat adalah Bukit Mertajam Railway Station. Ia berjarak 9.7km dari hotel. Lihat di Peta

Tentang Penginapan Ini

Lapangan Terbang TerdekatLapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang
Jarak ke Lapangan Terbang25.46KM
Stesen Kereta Api TerdekatBukit Mertajam Railway Station
Jarak ke Stesen Kereta Api9.68KM
Harga Purata DaripadaMYR749
Penarafan Bintang Hotel5