Semua Penginapan di George Town

Sunway Hotel Georgetown Penang (PenangFightCovid-19 Certified)

Kesihatan Dilindungi
33, New Lane, (off Macalister Road) , Georgetown, 10400, George Town, Penang, MalaysiaLihat peta
Dengan penginapan di Sunway Hotel Georgetown Penang (PenangFightCovid-19 Certified), anda akan berada betul-betul di tengah George Town, tidak jauh dari Penang Times Square dan 6 minit berjalan kaki dari KOMTAR. Hotel ini berada 2.8 km dari Persiaran Gurney dan 6.9 km dari Bukit Bendera.Lihat Lagi

Pilih bilik
hotel overview picture
sunway-hotel-georgetown-penang
sunway-hotel-georgetown-penang
sunway-hotel-georgetown-penang
sunway-hotel-georgetown-penang
sunway-hotel-georgetown-penang
sunway-hotel-georgetown-penang
4.5/ 5Baik 
Penginapan yang hebat!97% Disyorkan
  • Kebersihan4.5
  • Kemudahan4.3
  • Persekitaran4.7
  • Perkhidmatan4.5
Tiada tempat menarik dalam jarak 1000m, 605m dari pusat bandar
  • 17.1km
  • 24.8km
Peta
Restoran
Bilik mesyuarat
Kolam renang luar bangunan
Perkhidmatan penjagaan kanak-kanak
Pusat perniagaan
Lihat Semua Kemudahan
Bilik
room overview picture
Bilik Utama
Pemandangan kota
2 Dewasa
1 katil king atau 2 Katil bujang
28m²Tingkat: 11,12,16
Semua Kemudahan
room overview picture
Club twin Room
Pemandangan kota
2 Dewasa
2 Katil bujang
28m²Tingkat: 14-15
Semua Kemudahan
room overview picture
Bilik Keluarga
Pemandangan kota
3 Dewasa
1 Katil bujang dan 1 katil king
28m²Tingkat: 3-10
Semua Kemudahan
room overview picture
Suite
Pemandangan kota
2 Dewasa
1 katil king
56m²Tingkat: 16
Semua Kemudahan
room overview picture
Club double Room
Pemandangan kota
2 Dewasa
1 Katil double
28m²Tingkat: 14-15
Semua Kemudahan
room overview picture
Club Room
Pemandangan kota
2 Dewasa
1 Katil double atau 2 Katil bujang
28m²Tingkat: 14-15
Semua Kemudahan
room overview picture
Premier king Room
Pemandangan kota
2 Dewasa
1 katil king
28m²Tingkat: 11, 12, 16
Semua Kemudahan
room overview picture
Bilik Mewah
Pemandangan kota
2 Dewasa
1 katil king atau 2 Katil bujang
28m²Tingkat: 4-10
Semua Kemudahan
room overview picture
Bilik Kembar Utama
Pemandangan kota
2 Dewasa
2 Katil bujang
28m²Tingkat: 11, 12, 16
Semua Kemudahan
room overview picture
Deluxe king Room
Pemandangan kota
2 Dewasa
1 katil king
28m²Tingkat: 4-10
Semua Kemudahan
room overview picture
Bilik Kembar Mewah
Pemandangan kota
2 Dewasa
2 Katil bujang
28m²Tingkat: 4-10
Semua Kemudahan

Ulasan(723 ulasan tetamu yang disahkan)

  • profile picture

    Pengguna Tanpa Nama

    • Bilik Kembar Mewah
    • Telah Menginap Pada Disember 2022
    • Keluarga
    • 2 Ulasan
    5/5
    Terbaik

    Hotel yang terbaik..bersih pun bersih..akan repeat lagi jika ke pulau pinang..strategik pun ye..

    Terjemahan disediakan oleh Google
    Disiarkan 22 Disember 2022
    Berguna
    profile picture

    NashRi Channel

    • Bilik Kembar Mewah
    • Telah Menginap Pada November 2022
    • Keluarga
    • 1 Ulasan
    5/5
    Terbaik

    Hotel best bilik bersih, kolam best ada jacuzzi, makanan breakfast sedap2 *************.. Terima kasih.

    Disiarkan 5 November 2022
    Berguna
    profile picture

    Pengguna Tanpa Nama

    • Deluxe king Room
    • Telah Menginap Pada Oktober 2022
    • Pasangan
    • 3 Ulasan
    5/5
    Terbaik

    Biasa-biasa je. Tak berbaloi dengan harga. View tak lawa. Jauh dari tempat menarik. Takkan repeat lagi

    Terjemahan disediakan oleh Google
    Disiarkan 23 Disember 2022
    Berguna
    profile picture

    Dr Nas

    • Bilik Kembar Mewah
    • Telah Menginap Pada Ogos 2022
    • Solo
    • 27 Ulasan
    4.5/5
    Sangat Baik

    Staycation di penang hotel 🛖HOTEL SUNWAY GEORGETOWN PENANG - 4stars hotel -hotel sunway ada 2 di penang satu si seberang jaya dan satu lagi di Georgetown -rm160 booking melalui Agoda with breakfast -proses check cepat dan mudah 5min ja -ada self check in macam kiosk air asia 😂, boleh tengok picture kalau in case ramai sangat orang boleh la try yang ne. 🛖BILIK -jenis bilik deluxe king -keluasan bilik just nice, masih ada ruang untuk solat. -kebersihan 10/10 -bilik air just nice, bersih dan modern -furniture seperti baru dan cat pun nmpak baru, rasa baru renovate, hotel ne dah 8tahun beroperasi. 🛖Kemudahan -ada gym di tingkat 3 -pool dia kecil ja 😂, sesuai la untuk budak2 yang pandai berenang, tapi kedalaman dari 0.9m-1.5m. Agak bahaya untuk budak2 yang x pandai berenang ya sbb kedalaman berubah dalam satu pool, xada border. -tepi pool ada jacuzi boleh la layan 🛖Breakfast -ala carte dan self pick up di restoran ya 😂😂. 4 stars hotel bagi service macam 2-3stars hotel. Bfast sgt meyedihkan ada american bfast dan nasi lemak ja. Nasib baik harga murah so di maafkan 😂. Rasa x sedap pun, better p jalan kaki kedai mamak mkn roti canai. Kalo yang nak add breakfast not recommended, rugi. 🛖surrounding -berdekatan sebelah ja dengan penang times squire -500m dengan komtar, banyak kedai makanan di sini so boleh pilih ja, recommended rumah kacha, sup hameed, Bricklin Cafe Bar by Rasta Brew Co. -mall yang dekat perangin mall, 1st avenue untuk yang suka shopping 🛖value for money - dengan harga yang dibayar yes and recommended untuk semua jenis percutian family, friends and honeymoon.

    Terjemahan disediakan oleh Google
    Disiarkan 1 September 2022
    Berguna
    profile picture

    mail lambong

    • Deluxe king Room
    • Telah Menginap Pada Mei 2022
    • Pasangan
    • 5 Ulasan
    5/5
    Terbaik

    Saya sangat berpuas Hati...bilik Yang sangat selesa...tiada bau Yang kurang menyenangkan seperti bau rokok...Dalam bilik pun tak boleh merokok...Yang paling penting sekali tengah-tengah Bandar senang nak Cari makanan..tempat parking kereta Yang sangat-sangat senang...itu sahaja ulasan saya sekian terima kasih

    Terjemahan disediakan oleh Google
    Disiarkan 11 Mei 2022
    Berguna
    • 1
      2
      3
      4
      5
      ...
      73

Polisi Penginapan

Daftar Masuk dan Daftar Keluar
Daftar Masuk dari 15:00Daftar Keluar sebelum 12:00
Kanak-kanak dan Katil Tambahan
Boleh membawa kanak-kanak menginap di hotel ini.

Kesihatan Dilindungi

Cukup Bersih
  • 4.5/5
Pembersihan dan Pembasmian kuman
  • Mengikut amalan pembersihan dan pembasmian kuman serantau:Penang Lawan Covid-19 (Pulau Pinang, Malaysia)

Keterangan Penginapan

  • Dibuka: 2013
  • Diubah Suai: 2013
  • Bilangan Bilik: 250
Dengan penginapan di Sunway Hotel Georgetown Penang (PenangFightCovid-19 Certified), anda akan berada betul-betul di tengah George Town, tidak jauh dari Penang Times Square dan 6 minit berjalan kaki dari KOMTAR. Hotel ini berada 2.8 km dari Persiaran Gurney dan 6.9 km dari Bukit Bendera. Nikmati pelbagai jenis kemudahan rekreasi yang disediakan, termasuk kolam renang terbuka dan pusat kecergasan 24 jam. Kemudahan tambahan di hotel ini termasuklah akses Internet wayarles percuma, perkhidmatan rencam dan penjagaan anak/bayi (surcaj). Puaskan selera anda untuk makan tengah hari atau makan malam di Sun Cafe, sebuah restoran yang pakar dalam masakan antarabangsa, atau nikmatinya dalam bilik dengan menggunakan perkhidmatan bilik (semasa waktu terhad). Akhiri hari anda dengan menikmati minuman di bar/ruang istirahat. Kemudahan yang ditampilkan adalah termasuk akses Internet (berwayar) kelajuan tinggi percuma, pusat perniagaan 24 jam dan daftar masuk ekspres. Selesakan diri anda di salah satu daripada 250 bilik berhawa dingin yang menampilkan Televisyen LCD. Akses Internet wayarles percuma membolehkan anda sentiasa berhubung, manakala program satelit disediakan untuk hiburan anda. Bilik mandi persendirian dengan pancuran mandi menampilkan kelengkapan dandanan diri percuma dan pengering rambut. Kemudahan yang disediakan merangkumi peti besi dan meja, manakala pengemasan disediakan setiap hari.

Perkhidmatan & Kemudahan

  • Restoran
  • Bilik mesyuarat
  • Pusat perniagaan
  • Bilik senaman
Perkhidmatan Pengangkutan
  • Perkhidmatan bas ulang-alik
  • Sewa kereta
  • Tempahan teksi
  • Sewa basikal
Aktiviti
  • Kolam Renang LuaranPercuma
    Lihat Butiran
Perkhidmatan Kaunter Penerimaan Tetamu
  • Storan bagasiPercuma
  • Panggilan kejut
  • Daftar masuk dan keluar ekspres
  • Kaunter penerimaan tetamu 24 jam
  • Perkhidmatan concierge
  • Pertukaran mata wang
  • Peti keselamatan di kaunter penerimaan tetamu
  • Kakitangan berbilang bahasa
Perkhidmatan Pembersihan
  • Bilik dobi
  • Pengering pakaian
  • Perkhidmatan dobi(Yuran tambahan)
  • Pencuci kering
Makanan & Minuman
  • Restoran
Kawasan Awam
  • Wi-Fi di kawasan awam
  • Pelembap
  • Lif
  • Sistem pengudaraan berpusat
  • Dilarang merokok di semua bilik
  • Larangan merokok di kawasan awam
  • Tingkat eksekutif
  • Mesin layan diri
Perkhidmatan Perniagaan
  • Bilik mesyuarat
  • Pusat perniagaan
Aksesibiliti
  • Bilik mesra OKU
Sports
  • Bilik senaman
Keselamatan
  • CCTV di kawasan awam
  • Sistem kawalan akses
  • Penggera keselamatan
  • Penggera kebakaran
  • Pengesan asap
  • Alat pemadam api
  • Paket pertolongan cemas
  • Pengawal keselamatan
Kemudahan Kanak-Kanak
  • Perkhidmatan penjagaan kanak-kanak(Yuran tambahan)
  • Permainan komputer meja/susun suai gambar kanak-kanak
  • Kolam renang kanak-kanak

Belum jumpa penginapan yang sesuai untuk anda?

Laman Utama HotelHotel George TownSunway Hotel Georgetown Penang (PenangFightCovid-19 Certified)

Hotel Yang Popular

PARKROYAL Langkawi Resort  |  Swiss-Belhotel Kuantan  |  Seremban Resort Villa 163 by Vale Pine  |  Treeline Urban Resort  |  The Crest Residence KLCC Kuala Lumpur  |  Desert Overnight Camp  |  Shilla Stay Gwanghwamun  |  Ever Green Home Stay and Tent  |  Felda Residence Sahabat  |  Nirwana Beach Resort  |  Lis Na Ree Resort  |  Oasis Square Serviced Apartment  |  CASA ZUNAIRA @PANTAI BATU BURUK  |  JW Marriott Dongdaemun Square Seoul  |  Joy 5 Hotel & SPA  |  Pavilion Residence Condo  |  Golden Star Guest House  |  Sawatdee Guesthouse the Original  |  Hotel Number One Parkway  |  Cozy 3 bedrooms Apartment Langkawi  |  Nishitetsu Grand Hotel  |  Landison Longjing Resort  |  MY Hotel Coupon Guide  |  Kupon Tropic Houz@Midhill Genting Highlands (Free Wi-Fi)  |  Kupon Pacific Orient Hotel  |  Kupon The Six Residences at JB Sentosa  |  Kupon Hallmark Hotel Leisure  |  Kupon Here Hotel Dormitory  |  Kupon Khalish Homestay  |  Kupon Chan's Smart Living Inn Semporna  |  Kupon Hotel Sentral Riverview, Melaka  |  Kupon OYO 90102 7 Days Lodge  |  Kupon OYO 90173 Hotel Mekong  |  Kupon D Village Cottage  |  Kupon Tokwan's Agro Village  |  Kupon Hotel Zamburger Laurence Melaka  |  Kupon Hotel Seri Malaysia Rompin  |  Yangshuo Luming·suq inn  |  Rome Garden Hotel  |  Kupon OYO 90134 K Garden Hotel  |  Kupon OYO 44033 Terap Inn Kuala Nerang  |  Kupon Ark Malawti Hotel  |  Rhythm Kumarakom (Formerly Known As Aveda Resorts)  |  Havona Hotel  |  Gypsy King Desert Safari Camps & Resort