Corus Hotel Kuala Lumpur
0 malam
Bilik dan Tetamu
1 bilik, 2 Dewasa, 0 Kanak-kanak
Semua Penginapan di Kuala Lumpur

Corus Hotel Kuala Lumpur

Jalan Ampang, 50450, Kuala Lumpur, Malaysia
Lihat Peta
Penginapan di Corus Hotel Kuala Lumpur menempatkan anda di tengah-tengah Kuala Lumpur, dalam lingkungan 10 minit berjalan kaki dari Menara Berkembar Petronas dan Taman KLCC. Hotel 4 bintang ini berada 1.1 km dari Pusat Konvensyen Kuala Lumpur dan 0.6 km dari Pusat Beli-belah Suria KLCC. Rehatkan minda dan diri dengan urut dan rawatan muka. Anda tentu sekali akan menghargai kemudahan rekreasi, yang termasuk kolam renang terbuka, sauna dan pusat kecergasan. Ciri-ciri tambahan di hotel ini termasuklah akses Internet wayarles percuma, perkhidmatan rencam dan penjagaan anak/bayi (surcaj). Menjamu selera di Komura, salah sebuah daripada 3 restoran di hotel, atau nikmatinya dalam bilik dengan menggunakan perkhidmatan bilik (semasa waktu terhad). Snek juga tersedia di kedai kopi atau kafe. Hilangkan rasa letih di penghujung hari dengan minuman di bar/ruang istirahat atau bar tepi kolam. Sarapan bufet disediakan dengan dikenakan bayaran. Kemudahan yang ditampilkan adalah termasuk akses Internet (berwayar) kelajuan tinggi percuma, pusat perniagaan dan surat khabar percuma di lobi. Pengangkutan ulang-alik lapangan terbang disediakan dengan dikenakan surcaj (tersedia 24 jam) manakala tempat letak kenderaan sendiri percuma terdapat di tapak hartanah. Selesakan diri anda di salah satu daripada 388 bilik berhawa dingin yang menampilkan televisyen skrin rata. Akses Internet wayarles (surcaj) membolehkan anda sentiasa berhubung, manakala program satelit disediakan untuk hiburan anda. Bilik mandi persendirian dengan gabungan pancuran/tab mandi menampilkan kelengkapan dandanan diri percuma dan pengering rambut. Kemudahan yang disediakan merangkumi telefon serta peti besi dan meja.Lihat Lagi
Kami Memadankan Harga
hotel overview picture
Terakhir ditempah 5 jam yang lalu
4.2/5Sangat Baik·Lokasi Yang Cemerlang
Hotel yang selesa, kemudahan lengkap dan berdekatan bandar raya.
Kemudahan
2 RestoranKolam Renang Luar BangunanSaunaSpaBilik urutBilik senamanLetak Kenderaan PersendirianPercumaBarBilik mesyuaratBilik berbilang fungsi
Semua Kemudahan
Persekitaran
Metro: Stesen KLCC
(290m)
Metro: Ampang Park
(480m)
Lapangan Terbang: Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah
(28.6km)
Peta

Bilik

Ulasan Tetamu

Polisi

Perkhidmatan & Kemudahan

Executive Deluxe Room
5

Executive Deluxe Room

1 katil king atau 2 Katil bujang
26m² | Tingkat: 10-12
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Uncang teh
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Paradise Cabana
5

Paradise Cabana

1 katil king
26m² | Tingkat: 2
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
Uncang teh
Berus gigi
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite
6

Suite

1 katil king
52m² | Tingkat: 3-12
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Tab mandi
Peti sejuk
Uncang teh
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Premier Deluxe Room
5

Premier Deluxe Room

1 katil king atau 2 Katil bujang
26m² | Tingkat: 10
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Uncang teh
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Executive Deluxe Twin Room
2

Executive Deluxe Twin Room

2 Katil bujang
26m² | Tingkat: 10-12
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Uncang teh
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Executive Deluxe King Room
4

Executive Deluxe King Room

1 katil king
26m² | Tingkat: 10-12
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Uncang teh
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Deluxe King
12

Bilik Deluxe King

1 katil king
26m² | Tingkat: 3-9
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Penyaman udara
Peti sejuk
Uncang teh
Tandas peribadi
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Twin Deluxe
7

Bilik Twin Deluxe

2 Katil bujang
26m² | Tingkat: 3-9
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Penyaman udara
Peti sejuk
Uncang teh
Tandas peribadi
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Sembunyi Jenis Bilik

Ulasan Tetamu(735)

4.2/5
Sangat Baik
Ulasan Yang Disahkan
  • Kebersihan4
  • Kemudahan4
  • Persekitaran4.6
  • Perkhidmatan4.2
AZLAN
24 September 2023
Kali ke 2 menginap di hotel corus semua ok cuma satu ja yg kurang memuaskan minta pihak hotel tukar bantal yg mana dah berbau rasa betul2 kurang selesa.
Pengguna Tetamu
6 November 2023
Hotel yg bagus parking senang dn free nk cari makanan luar pn x susah hanya keluar berjln kaki shaja..dekat dn mudah.
Pengguna Tetamu
1 Mei 2023
Best sangat2 dan lokasi sangat strategik. Breakfast so far so good dan staff2 semua sangat mesra. Will repeat again❤️ Dekat dgn KLCC dekat dgn smua kmudahan yg ada. Kebersihan bilik A+++.
MrAzmi83
2 Jun 2023
Hotel yang selesa, kemudahan lengkap dan berdekatan bandar raya.
Ali 151118
4 Oktober 2023
First bilik Aircond tak sejuk Tgh malam tukar bilik pukul 12 dapat suite problem toilet tiada paip hanya ada baldi Tukar lagi bilik ke tiga baru ok Thanks corus hotel But first and second bilik semua phone senyap kat dlm bilik.
Nor azwahanum
10 Februari 2023
Bilik okay. Luas. Katil n bantal best. Tp byk buruk dari baik lah. Hallway takde aircond. Bilik aircond tak sejuk! Bunyi aircond kuat. Even telefon pun tak function. Bilik air kecil. Corus.. buat la refurbish. Berapa lama dah hotel ni weh.
SyafiqFarah
20 Februari 2023
Service ok, sangat² membantu. Just laluan ke bilik & bilik yang berbau 😩
AINA
5 Jun 2023
Tempat yg strategik..dekat dgn klcc boleh jln kaki...sebelah ada foodtruck mlm2 senang cari mkn...semua lengkap kat situ
ahmad anwar
13 November 2023
Tempt terletak di bandar senang ker mane2

Polisi Tempat Penginapan

Waktu Daftar Masuk & Daftar Keluar
Waktu daftar masuk: Selepas 15:00
Waktu daftar keluar: Sebelum 12:00

Waktu operasi meja penyambut tetamu: 24/7

Untuk mendaftar masuk, berikan 1 hari lebih awal: waktu daftar masuk mereka

Polisi Kanak-kanak
Kanak-kanak dari semua peringkat umur dialu-alukan di hotel ini.
Kanak-kanak berumur antara 0 hingga 12 tahun boleh menginap secara percuma jika katil tambahan tidak diperlukan.

Katil Bayi dan Katil Tambahan
Untuk semua jenis bilik, katil bayi dan katil tambahan boleh ditambah.
Bayaran untuk katil tambahan dan katil bayi tidak disertakan dalam jumlah dan perlu dibayar di hotel.
UmurBayaran
Kanak-kanak berumur 2 tahun dan ke bawah
RM 70.00 untuk setiap orang setiap malam
Katil bayi tambahan: Percuma
Kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke atas
RM 70.00 untuk setiap orang setiap malam

Sarapan Pagi
JenisCina
UmurBayaran
Dewasa
Hubungi hotel
Bayaran sarapan tambahan tidak termasuk dalam jumlah bayaran dan perlu dibayar di tempat penginapan.

Lihat Lagi

Keterangan Penginapan

  • Dibuka: 1984
  • Bilangan Bilik: 195
Penginapan di Corus Hotel Kuala Lumpur menempatkan anda di tengah-tengah Kuala Lumpur, dalam lingkungan 10 minit berjalan kaki dari Menara Berkembar Petronas dan Taman KLCC. Hotel 4 bintang ini berada 1.1 km dari Pusat Konvensyen Kuala Lumpur dan 0.6 km dari Pusat Beli-belah Suria KLCC. Rehatkan minda dan diri dengan urut dan rawatan muka. Anda tentu sekali akan menghargai kemudahan rekreasi, yang termasuk kolam renang terbuka, sauna dan pusat kecergasan. Ciri-ciri tambahan di hotel ini termasuklah akses Internet wayarles percuma, perkhidmatan rencam dan penjagaan anak/bayi (surcaj). Menjamu selera di Komura, salah sebuah daripada 3 restoran di hotel, atau nikmatinya dalam bilik dengan menggunakan perkhidmatan bilik (semasa waktu terhad). Snek juga tersedia di kedai kopi atau kafe. Hilangkan rasa letih di penghujung hari dengan minuman di bar/ruang istirahat atau bar tepi kolam. Sarapan bufet disediakan dengan dikenakan bayaran. Kemudahan yang ditampilkan adalah termasuk akses Internet (berwayar) kelajuan tinggi percuma, pusat perniagaan dan surat khabar percuma di lobi. Pengangkutan ulang-alik lapangan terbang disediakan dengan dikenakan surcaj (tersedia 24 jam) manakala tempat letak kenderaan sendiri percuma terdapat di tapak hartanah. Selesakan diri anda di salah satu daripada 388 bilik berhawa dingin yang menampilkan televisyen skrin rata. Akses Internet wayarles (surcaj) membolehkan anda sentiasa berhubung, manakala program satelit disediakan untuk hiburan anda. Bilik mandi persendirian dengan gabungan pancuran/tab mandi menampilkan kelengkapan dandanan diri percuma dan pengering rambut. Kemudahan yang disediakan merangkumi telefon serta peti besi dan meja.

Perkhidmatan & Kemudahan

Kolam Renang Luar Bangunan
Spa
Bilik senaman
Bilik mesyuarat
Bilik berbilang fungsi
2 Restoran
Restoran 1
Masakan: Cina
Restoran 2
Masakan: Jepun
Lihat Lagi

Soalan Lazim

Apakah waktu daftar masuk dan waktu daftar keluar di Corus Hotel Kuala Lumpur?

Waktu daftar masuk adalah selepas 15:00 dan waktu daftar keluar adalah sebelum 12:00.

Apakah kemudahan dan perkhidmatan yang disediakan di Corus Hotel Kuala Lumpur?

Corus Hotel Kuala Lumpur mempunyai kemudahan dan perkhidmatan yang berikut: Kolam Renang Luaran, Sauna, Spa.

Adakah sarapan disediakan di Corus Hotel Kuala Lumpur?

Ya, Corus Hotel Kuala Lumpur menyediakan sarapan.

Apakah lapangan terbang yang terdekat dengan Corus Hotel Kuala Lumpur?

Lapangan terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah. Jaraknya adalah 28.6km dari hotel dan dalam perjalanan lebih kurang 34minit dengan menaiki teksi.

Adakah Wi-Fi disediakan di Corus Hotel Kuala Lumpur?

Sila lihat senarai kemudahan di halaman hotel.

Adakah Corus Hotel Kuala Lumpur menyediakan perkhidmatan jemputan pergi-balik lapangan terbang?

Tidak, Corus Hotel Kuala Lumpur tidak menyediakan perkhidmatan jemputan pergi-balik lapangan terbang.

Adakah Corus Hotel Kuala Lumpur mempunyai kolam renang?

Ya, Corus Hotel Kuala Lumpur mempunyai kolam renang. Jenis kolam renang: Kolam Renang Luaran.

Adakah tempat letak kenderaan disediakan di Corus Hotel Kuala Lumpur?

Ya, tempat letak kenderaan disediakan di Corus Hotel Kuala Lumpur.

Berapakah harga untuk menginap di Corus Hotel Kuala Lumpur?

Harga di Corus Hotel Kuala Lumpur adalah tertakluk kepada perubahan mengikut tarikh, polisi hotel, dan faktor lain. Untuk melihat harga, sila cari tarikh yang anda ingin menginap di hotel.

Adakah Corus Hotel Kuala Lumpur terletak berhampiran dengan stesen pengangkutan?

Stesen terdekat adalah Stesen KLCC. Ia berjarak 290m dari hotel. Lihat di Peta

Tentang Penginapan Ini

Lapangan Terbang TerdekatLapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah
Jarak ke Lapangan Terbang28.61KM
Stesen Kereta Api TerdekatDang Wangi
Jarak ke Stesen Kereta Api4.85KM
Stesen Kereta Api Bawah Tanah TerdekatStesen KLCC
Jarak ke Stesen Kereta Api Bawah Tanah0.29KM
Harga Purata DaripadaMYR467
Penarafan Bintang Hotel4