Eco Tree Hotel(Eco Tree Hotel, Melaka)
0 malam
Bilik dan Tetamu
1 bilik, 2 Dewasa, 0 Kanak-kanak
Semua Penginapan di Melaka

Eco Tree Hotel(Eco Tree Hotel, Melaka)

1, Jalan Melaka Raya 9, Taman Melaka Raya, 75000, Melaka, Malaysia
Lihat Peta
Dengan penginapan di Eco Tree Hotel di Bandar Melaka (Taman Melaka Raya), anda akan berada dalam lingkungan 10 minit berjalan kaki dari Dataran Pahlawan Melaka Megamall dan Pusat Beli-belah Mahkota Parade. Hotel ini berada 2.1 km dari Jalan Jonker dan 0.9 km dari Pusat Perubatan Mahkota.Lihat Lagi
Kami Memadankan Harga
hotel overview picture
Terakhir ditempah 17 jam yang lalu
Eco Tree Hotel, Melaka
Eco Tree Hotel, Melaka
Eco Tree Hotel, Melaka
Eco Tree Hotel, Melaka
Eco Tree Hotel, Melaka
Eco Tree Hotel, Melaka
4.2/5Sangat Baik·Lokasi Yang Sangat Baik
always eco tree hotel bila ada outstation ke melaka, terbaik
Kemudahan
RestoranKolam Renang Luar BangunanBilik senamanLetak Kenderaan PersendirianPercumaBarBilik mesyuaratStoran bagasiKaunter penerimaan tetamu 24 jamWi-Fi di kawasan awamPercuma
Semua Kemudahan
Persekitaran
Lapangan Terbang: Lapangan Terbang Malacca
(10.6km)
Mercu Tanda: A'Famosa
(510m)
Mercu Tanda: Melaka Sultanate Palace Museum
(840m)
Peta

Bilik

Ulasan Tetamu

Polisi

Perkhidmatan & Kemudahan

Bilik Deluxe Twin Eksekutif
11

Bilik Deluxe Twin Eksekutif

2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
Bar mini
Tuala
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Deluxe King Eksekutif
12

Bilik Deluxe King Eksekutif

1 katil queen
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
Bar mini
Tuala
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Queen Superior Tiada Tingkap
7

Bilik Queen Superior Tiada Tingkap

1 Katil double
Tiada tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
Bar mini
Tuala
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Connecting Room
7

Connecting Room

1 katil king dan 2 Katil bujang
48m² | Tingkat: 2-7
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
Bar mini
Pemandangan kota
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite Premier
14

Suite Premier

1 katil king
Terdapat tingkap dalam sesetengah bilik
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
Bar mini
Tuala
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite Keluarga Sayap Utara
6

Suite Keluarga Sayap Utara

2 Katil bujang dan 1 katil king
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite Studio
12

Suite Studio

1 katil king
Terdapat tingkap dalam sesetengah bilik
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
Bar mini
Tuala
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
North Wing Superior Twin Room No Window
6

North Wing Superior Twin Room No Window

2 Katil bujang
Tiada tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite Eksekutif
7

Suite Eksekutif

1 Katil bujang dan 1 katil king
Terdapat tingkap dalam sesetengah bilik
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
Bar mini
Tuala
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Sembunyi Jenis Bilik

Ulasan Tetamu(542)

4.2/5
Sangat Baik
Ulasan Yang Disahkan
  • Kebersihan4.1
  • Kemudahan4
  • Persekitaran4.4
  • Perkhidmatan4.1
z‍a‍c‍k‍z‍a‍k‍i
26 Mei 2024
Pergalaman Dan perkhidmatan terbaik..Serta kemudahan fatalities memuaskan.dan saya pasti akan dtg lagi..
S‍a‍f‍ ‍w‍a‍n
3 November 2023
always eco tree hotel bila ada outstation ke melaka, terbaik
P‍e‍n‍g‍g‍u‍n‍a‍ ‍T‍e‍t‍a‍m‍u
10 Mac 2024
Hotel ok cuma toilet tak mesra anak dh bsar boleh skodeng 🤣
A‍d‍l‍i‍n‍a‍ ‍R‍a‍z‍a‍k
24 Januari 2023
keluasan bilik utk 2 orang okay…cuma pintu toilet menghadap ke katil dan almari baju dalam toilet agak kurang menyenangkan. air depan pintu toilet cepat bertakung.. bantal tak macam bantal hotel lain2. breakfast tak banyak pilihan. yang lain semua ok. room service baik. staff baik. apa pun sesuai la dengan harga
P‍e‍n‍g‍g‍u‍n‍a‍ ‍T‍a‍n‍p‍a‍ ‍N‍a‍m‍a
2 Januari 2023
Lokasi: Location hotel memang strategik, kat tengah bandar melaka. Nak pergi tempat2 best, hanya dalam 500 meter ke 2 kilometer sahaja. Boleh jalan kaki atau drive. Cuma kalau drive tu mmg jem sikit la waktu peak hour. Kalau untuk couple, best sewa motor. Senang nak bergerak melawan jem. Cleanliness: Kebersihan hotel mmg tiptop. Bilik bersih, perabot baru, tandas moden, takda habuk pun. Cadar ada spot sikitt tapi kami jenis tak banyak songeh sgt bab tu. Bilik wangi. Nampak view melaka sikit. Amenities: Dalam toilet ada hair dryer, sabun mandi, syampoo, berus gigi dan ubat, hair cap. Atas meja ada beberapa sachet tea, nescafe, gula, creamer, water heater, bawah meja ada peti ais. Semuanya berfungsi dengan baik. Tv channel biasa. Langsir tebal. Cuma tingkap dia transparent dari luar. Jadi klu nak seksi2 dlm bilik, tutup sikit langsir tu kang tak pasal jadi free show kat orang bawah. Restaurant: Dulu beberapa tahun lepas, sy ada stay kat hotel ni dan sy ingat lagi waktu tu byk sangat menu pilihan makanan breakfast. Dan kali ni sgt excited nak pergi breakfast kat sini tp agak mengecewakan sbb menu dah tak mcm dulu. Menu tak banyak. Makanan basic mcm cereal dgn susu pun takda. Ada nasi goreng, kari ayam (hari2 kari ayam), kentang tumis, air manis 2 jenis, roti bakar, salad, 1 jenis buah, 2 jenis kuih, bubur, ommelete/fried egg (instant made). Mungkin dh cut cost. Service: Housekeeping bagus. Once dia masuk toilet, dia tukarkan sekali tuala baru semua. Cuma sangat tak berpuas hati dengan receptionist. Sy rasa hotel ni dh sgt bagus dari semua aspek tapi bila bab receptionist mmg out betul la. Tak mesra lgsung. Awat kekwat sgt? Kita dtg bayar kot bukan mintak duduk free. Bercakap tu mesra la sikit. Jgn keras sgt. Mintak ic tu elok2. "Cik boleh sy minta ic". Bukan susah pun nak cakap mcm tu. Bila org nak check out, at least sapa la mesra sikit dgn cakap terima kasih, datang lagi. Ni pandang cust pun idak. Mgkin kami dh biasa dpt receptionist yg mesra, tak pernah lagi kena yang kekwat mcm ni. Pihak hotel sila train lagi receptionist anda.
N‍a‍d‍i‍a‍2‍6‍2‍9
6 Jun 2023
Bilik sangat bersih. Semua best. Just breakfast boleh pelbagaikan makanan. Sangat recommended. Boleh repeat lagi bila ke melaka.
D‍u‍r‍r‍a‍h‍ ‍H‍a‍n‍a‍n
25 Oktober 2022
semua ok..checkin checkout pn cpt jer..harga pn ok..hotel x jauh sgt dri bandar melaka..jalan x sesak..bilik bersih cuma toiletnya seethrough...anak2 main intai2...hahahha...pool pn ok..ank2 happy mandi pagi2 sbb x ramai..rooftop view pn cantikk..thanks..next time will repeat..
A‍r‍s‍y‍a‍n
11 Mac 2023
bilik mandi sangat teruk .. lecah khidmat bellboy pun takde.. troli kena tolak sendiri .. cis !
S‍a‍a‍d‍M‍o‍h‍d
4 Februari 2023
agak selesa dan bersesuaian dengan harga cuma bilik mandi je kurang selesa sebab boleh di lihat dari luar

Polisi Tempat Penginapan

Waktu Daftar Masuk & Daftar Keluar
Waktu daftar masuk: Selepas 15:00
Waktu daftar keluar: Sebelum 12:00

Waktu operasi meja penyambut tetamu: 24/7

Polisi Kanak-kanak
Kanak-kanak dari semua peringkat umur dialu-alukan di hotel ini.

Katil Bayi dan Katil Tambahan
Untuk semua jenis bilik, katil bayi dan katil tambahan tidak boleh ditambah.

Sarapan Pagi
JenisCina
GayaBufet
UmurBayaran
Dewasa
RM 16.00 seorang
Bayaran sarapan tambahan tidak termasuk dalam jumlah bayaran dan perlu dibayar di tempat penginapan.

Lihat Lagi

Keterangan Penginapan

  • Dibuka: 2014
  • Bilangan Bilik: 118
Dengan penginapan di Eco Tree Hotel di Bandar Melaka (Taman Melaka Raya), anda akan berada dalam lingkungan 10 minit berjalan kaki dari Dataran Pahlawan Melaka Megamall dan Pusat Beli-belah Mahkota Parade. Hotel ini berada 2.1 km dari Jalan Jonker dan 0.9 km dari Pusat Perubatan Mahkota.

Gunakan peluang rekreasi yang ditawarkan, termasuk kolam renang terbuka dan pusat kecergasan. Ciri-ciri tambahan di hotel ini termasuklah akses Internet wayarles percuma dan perkhidmatan rencam.

Nikmati juadah di restoran atau senek di salah sebuah daripada kedai kopi atau kafe di hotel. Bersantailah dengan minuman kegemaran anda di bar/ruang istirahat atau bar tepi kolam.

Kemudahan yang ditampilkan adalah termasuk pusat perniagaan, perkhidmatan pencucian kering/dobi dan meja/kaunter hadapan 24 jam.

Selesakan diri anda di salah satu daripada 163 bilik berhawa dingin yang menampilkan bar mini dan Televisyen LCD. Akses Internet wayarles percuma disediakan untuk membolehkan anda sentiasa berhubung. Bilik mandi dilengkapkan dengan pancuran mandi dan pengering rambut. Kemudahan yang disediakan merangkumi telefon serta peti besi dan pembancuh kopi/teh.

Perkhidmatan & Kemudahan

Restoran
Kolam Renang Luar Bangunan
Bilik senaman
Bar
Bilik mesyuarat
Restoran
Restoran
Tiada maklumat tambahan tersedia
Lihat Lagi

Soalan Lazim

Apakah waktu daftar masuk dan waktu daftar keluar di Eco Tree Hotel?

Waktu daftar masuk adalah selepas 15:00 dan waktu daftar keluar adalah sebelum 12:00.

Apakah kemudahan dan perkhidmatan yang disediakan di Eco Tree Hotel?

Eco Tree Hotel mempunyai kemudahan dan perkhidmatan yang berikut: Kolam Renang Luaran, Bilik senaman, Tempat Letak Kenderaan.

Adakah sarapan disediakan di Eco Tree Hotel?

Ya, Eco Tree Hotel menyediakan sarapan.

Apakah lapangan terbang yang terdekat dengan Eco Tree Hotel?

Lapangan terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Malacca. Jaraknya adalah 10.6km dari hotel dan dalam perjalanan lebih kurang 21minit dengan menaiki teksi.

Adakah Wi-Fi disediakan di Eco Tree Hotel?

Ya, hotel menyediakan Wi-Fi.

Adakah Eco Tree Hotel menyediakan perkhidmatan jemputan pergi-balik lapangan terbang?

Tidak, Eco Tree Hotel tidak menyediakan perkhidmatan jemputan pergi-balik lapangan terbang.

Adakah Eco Tree Hotel mempunyai kolam renang?

Ya, Eco Tree Hotel mempunyai kolam renang. Jenis kolam renang: Kolam Renang Luaran.

Adakah tempat letak kenderaan disediakan di Eco Tree Hotel?

Ya, tempat letak kenderaan disediakan di Eco Tree Hotel.

Berapakah harga untuk menginap di Eco Tree Hotel?

Harga di Eco Tree Hotel adalah tertakluk kepada perubahan mengikut tarikh, polisi hotel, dan faktor lain. Untuk melihat harga, sila cari tarikh yang anda ingin menginap di hotel.

Adakah Eco Tree Hotel mempunyai kemudahan kanak-kanak?

Tidak, Eco Tree Hotel tidak mempunyai kemudahan kanak-kanak.

Tentang Penginapan Ini

Lapangan Terbang TerdekatLapangan Terbang Malacca
Jarak ke Lapangan Terbang10.63KM
Harga Purata DaripadaMYR247
Penarafan Bintang Hotel4