Hotel Arissa

No. 2, Jalan Pelanduk Putih, Melaka, 75300, MalaysiaLihat peta
Dibuka: 2016 Apabila anda menginap di Hotel Arissa di Bandar Melaka, anda akan berada di kawasan bersejarah, dalam lingkungan 5 minit memandu dari Jalan Jonker dan A Famosa. Hotel ini berada 3.6 km dari Pusat Membeli-belah AEON Bandaraya Melaka dan 3.6 km dari Dataran Pahlawan Melaka Megamall.Gunakan kemudahan sesuai yang disediakan, yang termasuk akses Internet wayarles percuma dan perkhidmatan rencam.Nikmati juadah di restoran ataupun berjamu selera dalam bilik dengan menggunakan perkhidmatan bilik (semasa waktu terhad) di hotel.Kemudahan yang ditampilkan adalah termasuk surat khabar percuma di lobi, perkhidmatan pencucian kering/dobi dan meja/kaunter hadapan 24 jam. Tempat letak kenderaan sendiri percuma terdapat di tapak hartanah.Selesakan diri anda di salah satu daripada 69 bilik berhawa dingin yang menampilkan Televisyen LCD. Akses Internet wayarles percuma membolehkan anda sentiasa berhubung, manakala program satelit disediakan untuk hiburan anda. Bilik mandi persendirian dengan pancuran mandi menampilkan kelengkapan dandanan diri percuma dan pengering rambut. Kemudahan yang disediakan merangkumi telefon serta peti besi dan meja.Lihat Lagi

Pilih bilik
hotel overview picture
hotel-arissa
hotel-arissa
hotel-arissa
hotel-arissa
hotel-arissa
hotel-arissa
  • Bersih4
  • Kemudahan Yang Baik4.1
  • Lokasi3.9
  • Perkhidmatan Yang Baik4.1

4/5Bagus

96% Disyorkan
  • Bersih4
  • Kemudahan Yang Baik4.1
  • Lokasi3.9
  • Perkhidmatan Yang Baik4.1

4/5Bagus

96% Disyorkan
  • 12.8km
Tiada tempat menarik dalam jarak 1000m, 988m dari pusat bandar
Lihat Peta
Restoran
Kafé
Pusat perniagaan
Wi-Fi di kawasan awam
Kakitangan berbilang bahasa
Lihat Semua Kemudahan
Bilik
room overview picture
Junior King Room
Pemandangan kota
2 Dewasa
1 katil king
23m²
Semua Kemudahan
room overview picture
Bilik Utama
Pemandangan kota
3 Dewasa
1 Katil bujang dan 1 katil queen
29m²
Semua Kemudahan
room overview picture
Bilik Junior
Pemandangan kota
2 Dewasa
1 katil king atau 2 Katil bujang
23m²
Semua Kemudahan
room overview picture
Junior Twin Room
Pemandangan kota
2 Dewasa
2 Katil bujang
23m²
Semua Kemudahan

Ulasan(31 ulasan tetamu yang disahkan)

  • profile picture

    Ridhwan Musa

    Malaysia

    • Bilik Junior
    • Telah Menginap Pada Mei 2022
    • Pasangan
    • 3 Ulasan
    4.2/ 5
    Bagus

    Hotel ini mempunyai lokasi yang baik berdekatan dengan Bandar Melaka. Parking kereta berada di belakang hotel. Design bilik hotel yang menarik seperti hotel lima bintang.Air bilik mandi yang kuat bagus. Part negetif pula tuala dan sarung bantal berbau hapak seperti tidak dibasuh. Staff tak senyum dan welcoming harap dapat improve part ini. Secara overall sesuai dengan harga yang dibayar. Murah dan berbaloi²

    Terjemahan disediakan oleh Google
    Disiarkan 22 Mei 2022
    Berguna
    profile picture

    Pengguna Tetamu

    • Bilik Utama
    • Telah Menginap Pada Oktober 2020
    • Keluarga
    • 1 Ulasan
    4/ 5
    Bagus

    tempt yg dekat dengan pusat bandar dn senang nak jalan2. dan yg saya suka dkt hotel ni dia dah sediakn mini fridge dan hair drayer .. tu yg paling aku suka.. cume check in dia agak lewat dlm 3ptg.. kalau boleh 2ptg la msuk..

    Terjemahan disediakan oleh Google
    Disiarkan 12 Oktober 2020
    Berguna
    profile picture

    lebai

    Malaysia

    • Bilik Utama
    • Telah Menginap Pada April 2021
    • Keluarga
    • 80 Ulasan
    3/ 5

    Oklh bilik besar,aircone utk fmly room 2hp

    Terjemahan disediakan oleh Google
    Disiarkan 9 Mei 2021
      Berguna
      profile picture

      Mixi

      Malaysia

      • Bilik Junior
      • Telah Menginap Pada November 2021
      • Rakan-rakan
      • 7 Ulasan
      4.7/ 5
      Cemerlang

      Bersih dan selesa

      Terjemahan disediakan oleh Google
      Disiarkan 1 Disember 2021
        Berguna
        profile picture

        Chiam

        Malaysia

        • Bilik Junior
        • Telah Menginap Pada November 2021
        • Lain-lain
        • 3 Ulasan
        3.7/ 5

        Ia terletak di tempat yang strategik yang menyediakan akses mudah ke tempat-tempat tarikan dan makanan berdekatan. Biliknya bagus cuma kebersihan bilik mandi mempunyai ruang yang lebih baik untuk penambahbaikan di hadapan untuk mencapai keselesaan penginapan yang lebih baik.

        Terjemahan disediakan oleh Google
        Disiarkan 16 November 2021
        Berguna
        • 1
          2
          3
          4

      Polisi Hotel

      Daftar Masuk dan Daftar Keluar
      Daftar Masuk dari 15:00Daftar Keluar sebelum 12:00
      Kanak-kanak dan Katil Tambahan
      Boleh membawa kanak-kanak menginap di hotel ini.

      Kesihatan Dilindungi

      Bersih
      • 4/5
      Langkah-langkah Keselamatan
      • CCTV di kawasan awam
      • Penggera keselamatan
      • Alat pemadam api

      Keterangan Hotel

      • Dibuka: 2016
      • Bilangan Bilik: 69
      Apabila anda menginap di Hotel Arissa di Bandar Melaka, anda akan berada di kawasan bersejarah, dalam lingkungan 5 minit memandu dari Jalan Jonker dan A Famosa. Hotel ini berada 3.6 km dari Pusat Membeli-belah AEON Bandaraya Melaka dan 3.6 km dari Dataran Pahlawan Melaka Megamall.Gunakan kemudahan sesuai yang disediakan, yang termasuk akses Internet wayarles percuma dan perkhidmatan rencam.Nikmati juadah di restoran ataupun berjamu selera dalam bilik dengan menggunakan perkhidmatan bilik (semasa waktu terhad) di hotel.Kemudahan yang ditampilkan adalah termasuk surat khabar percuma di lobi, perkhidmatan pencucian kering/dobi dan meja/kaunter hadapan 24 jam. Tempat letak kenderaan sendiri percuma terdapat di tapak hartanah.Selesakan diri anda di salah satu daripada 69 bilik berhawa dingin yang menampilkan Televisyen LCD. Akses Internet wayarles percuma membolehkan anda sentiasa berhubung, manakala program satelit disediakan untuk hiburan anda. Bilik mandi persendirian dengan pancuran mandi menampilkan kelengkapan dandanan diri percuma dan pengering rambut. Kemudahan yang disediakan merangkumi telefon serta peti besi dan meja.

      Perkhidmatan & Kemudahan

      • Restoran
      Perkhidmatan Pengangkutan
      • Perkhidmatan bas ulang-alik
      • Tempahan teksi
      • Sewa basikal
      Perkhidmatan Kaunter Penerimaan Tetamu
      • Tukang angkut
      • Storan bagasi
      • Panggilan kejut
      • Kaunter penerimaan tetamu 24 jam
      • Perkhidmatan concierge
      • Peta pelancong
      • Peti keselamatan di kaunter penerimaan tetamu
      • Kakitangan berbilang bahasa
      Perkhidmatan Pembersihan
      • Bilik dobi
      • Perkhidmatan menyeterika
      • Pengemasan harian
      • Perkhidmatan dobi
      • Perkhidmatan dobi (di luar)
      • Pencuci kering
      Makanan & Minuman
      • Restoran
      • Kafé
      • Servis bilik
      Kawasan Awam
      • Wi-Fi di kawasan awamPercuma
      • Lif
      • Kawasan rehat untuk pelawat
      • Sistem audio awam
      • Dilarang merokok di semua bilik
      • ATM
      • Pusat membeli-belah
      • Kedai bunga
      Perkhidmatan Perniagaan
      • Pusat perniagaan
      • Khidmat faks/fotokopi
      • Perkhidmatan pos
      Aksesibiliti
      • Bilik mesra OKU

      Belum jumpa hotel yang sesuai untuk anda?

      Hotel Yang Popular

      Jewels Hotel  |  Pasir Panjang Inn (Staycation Approved)  |  Hotel Grand Palace  |  Best View Hotel Kota Damansara  |  OYO 1185 Ho Hotel  |  City Join Hotel (Guangzhou Dongshankou Metro Station,Quzhuang Metro Station)  |  Dormir Alpha Studio Kuala Lumpur  |  OYO 90118 Suntex Hotel  |  Corner Muranju Homestay (Wuyi Mountain Scenic Area Nanmen Store)  |  A3M Apartment  |  Home Base Hostel  |  Avenue Bangi Hotel  |  Tea Leaves  |  Sleep with ME Hotel Design Hotel @ Patong (SHA Extra Plus)  |  Montra Nivesha Residence  |  New 5 Star Apartment  |  MyHome Homestay  |  Country Garden Suites in Johor Bahru  |  Bori Ottok Guesthouse  |  Nyoman Guesthouse and Grill  |  Sg Paka Hotel  |  Hotel Biz Jongno Seoul  |  Holiday Inn Zilina, an IHG Hotel  |  Fox Harris Hotel Jimbaran Beach  |  Nahdhoh Langkawi Resort  |  Secret Garden Villa  |  Hotel Readers Inn Pvt.Ltd  |  The Stratford Hotel London  |  Adler Hostel Singapore  |  Centre Point Chidlom (SHA Extra Plus)  |  Hampton by Hilton Nanchang Tengwang Tower  |  Pavilion Hotel Kuala Lumpur Managed by Banyan Tree  |  Grand Plaza Hotel Hat Yai  |  Whiz Prime Hotel Megamas Manado  |  Vince Hotel Pratunam (SHA Plus+)  |  Agung Inn  |  Conrad Beijing  |  Hilton Pattaya (SHA Plus+)  |  Tee Pak Dee Resident Phuket  |  James Joyce Coffeetel (Zhuhai Hengqin Port Ocean Kingdom)  |  GT Residency T Nagar  |  Homie @ The Heights Residence/ 6-7 Pax  |  Lumut Guesthouse Apartment Hotel  |  Chuixian Renwen Meisu  |  Bali Villas RUS  |  OYO 90203 Emma Sukma Homestay  |  Clean Big Family Home Cyberjaya by Flexihome  |  Doors of Cappadocia  |  DBukit Losong Villa 2 Kuala Terengganu  |  Nomad Dream  |  Jewels Hotel  |  Pasir Panjang Inn (Staycation Approved)  |  Roomies Boutique Bed & Breakfast - Hostel  |  Hotel Grand Palace  |  Parma Star Hotel  |  Oakwood Residence Saigon  |  Danoya Villa  |  Cloud 9 Holiday Cottages  |  Studio Apartment 1 @ M City Residential Suites KL  |  Apartment Skyline Pool Sky Garden Sauna  |  Lighthouse Apartments Tallinn  |  Xingkong single-family hot spring villa, Baishui village, Guangzhou (Zengcheng Health Valley store)  |  Waikiki Beachcomber by Outrigger  |  Hotel Alpha Makassar  |  Transformer @ Jia Majestic Ipoh J7 (A-20-5)  |  Oasis Guest House  |  Anis Homestay Bangi  |  Sg Paka Hotel  |  Asmara Condo Kuala Lumpur  |  Sabrina Court Hotel Kelantan Kota Bharu  |  The Square Hotel  |  Kesang Laut Hotel  |  Fox Harris Hotel Jimbaran Beach  |  Aida Muslim Apartment @ Twin Residences  |  Meet2stay I city  |  Staynest Homestay Penang  |  Bellagio Hotel & Casino  |  OYO 1407 Hotel Amali Syariah  |  Holiday Inn Gent Expo, an IHG Hotel  |  Mimi Manis Bungalow  |  Kandarpa Ubud  |  Mercure Danang French Village Bana Hills  |  Spot on 90078 Navita Lodge  |  Penang 3BR Near Airport Smart Apartment  |  The Establishment Bangsar  |  Adaaran Select Meedhupparu Maldives  |  DoubleTree by Hilton Dubai Al Jadaf  |  Mac Boutique Suites  |  Lumut Cube Homestay Kontena  |  Friends and Family Sweet Home  |  Glam Habitat Hotel(SHA Extra Plus)  |  Lotus Hotel  |  ZEN Rooms Kota Damansara  |  RIMBA Jimbaran BALI by AYANA  |  Rail Suite Aeropod [Near KK City & Airport]  |  Nite & Day Laguna Bintan - Tanjungpinang - Chse Certified  |  Hotel Bao Shu  |  Changkat Duta Luxury Villa Event Space  |  Daren Theme Apartment (Tai'an Wanda Plaza)  |  OYO 89912 JMA Ferringhi Beach Hotel