Pearl View Hotel Prai, Penang
0 malam
Bilik dan Tetamu
1 bilik, 2 Dewasa, 0 Kanak-kanak
Semua Penginapan di Perai

Pearl View Hotel Prai, Penang

Kesihatan Dilindungi
Jln Baru, 13700, Perai, Pulau Pinang, Malaysia
Lihat Peta
Penginapan di Pearl View Hotel menempatkan anda di tengah-tengah Perai, dalam lingkungan 5 minit memandu dari Megamall Pinang dan Taman Burung Pulau Pinang. Hotel spa ini berada 17.3 km dari Medan Beli-belah Queensbay dan 20.7 km dari KOMTAR.Lihat Lagi
Kami Memadankan Harga
hotel overview picture
4/5Sangat Baik·Lokasi Yang Sangat Baik
Terbaik ..selesa..paking yg mudah..mesra pelanggan
Kemudahan
SaunaSpaBilik urutBilik senamanLetak Kenderaan AwamPercumaPerkhidmatan ambil di lapangan terbangKaféBilik mesyuaratBilik berbilang fungsiStoran bagasi
Semua Kemudahan
Persekitaran
Lapangan Terbang: Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang
(23.1km)
Kereta api: Bukit Mertajam Railway Station
(7.4km)
Mercu Tanda: Harvest Revival Centre (Prai)
(<100m)
Peta

Bilik

Ulasan Tetamu

Polisi

Perkhidmatan & Kemudahan

Bilik Fajar Deluxe (Fajar)
6

Bilik Fajar Deluxe (Fajar)

1 katil king atau 2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
TV
Tandas peribadi
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite Keluarga
8

Suite Keluarga

1 Katil double dan 2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Almari pakaian
Pengemasan harian
Wi-Fi Dalam Bilik
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite Sudut
6

Suite Sudut

1 Katil double
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Almari pakaian
Pengemasan harian
Wi-Fi Dalam Bilik
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite Junior
5

Suite Junior

1 Katil double
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Almari pakaian
Pengemasan harian
Wi-Fi Dalam Bilik
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Superior Fajar Wing (Tiada Tingkap)
10

Bilik Superior Fajar Wing (Tiada Tingkap)

1 Katil double atau 2 Katil bujang
Tiada tingkap
Wi-Fi Percuma
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
TV
Tandas peribadi
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Sayap Utama Superior
12

Bilik Sayap Utama Superior

1 Katil double atau 2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
TV
Tandas peribadi
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Sayap Utama Eksekutif
3

Bilik Sayap Utama Eksekutif

1 Katil double
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Tandas peribadi
Syampu
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Sayap Utama Deluxe
13

Bilik Sayap Utama Deluxe

1 Katil double atau 2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
TV
Tandas peribadi
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Standard
10

Bilik Standard

1 katil king atau 2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Almari pakaian
Pengemasan harian
Wi-Fi Dalam Bilik
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Sembunyi Jenis Bilik

Ulasan Tetamu(261)

4/5
Sangat Baik
Ulasan Yang Disahkan
  • Kebersihan4
  • Kemudahan3.8
  • Persekitaran4.2
  • Perkhidmatan4
Pengguna Tetamu
3 Mac 2024
Strategic location.. internet coverage tak kuat bila ada dalam bilik..especially dalam bilik yang tak ada tingkap..kena buka wifi hotel.
sham87
1 Ogos 2023
Hotel design lama tapi diperbaharui, bersih fan terletak di jalan utama. Disekeliling juga ada banyak kedai dan kemudahan
Famie
1 Oktober 2023
lokasi elok bilik elok ekon elok staff elok layanan elok parking elok..kira sume elokla..hat x perfect sikit2 tu kira cincaila jangan duk p kelebet tempat2 yang tersembunyi sangat cukup tengok benda2 yang nampk depan mata sudah..pasti semuanya elok😊😊..xdak benda yg sempurna dooo..rumah sendiri pon x sempurna duk kalut nak hat sempurna..papepon enjoy ja tempat ni..terbaik🤗🤗
Pengguna Tanpa Nama
14 November 2022
sedih bilik cantik dah cuma bila tidur gatal satu badan sebab hama 😭😭 taktahu la knpa teruk sgt 😭
Pengguna Tanpa Nama
7 November 2022
Saya keciwa sikit ketika menginap disini lebih kurang 2 pagi hotel blackout sehingga 10 pagi. Mcm tiada tindakan drastik daripada pihak hotel atas apa yg berlaku. Pada waktu pagi tu untuk check out saya ada bertanya pada sorang staff dan saya pelik dia tak reti untuk berbahasa melayu dan lalu saya berbahasa inggeris dengannya dan menanyakan ttg kejadian elektrik terputus namun jawapan yg diberikan amat menghampakan saya. Tiada langsung inisiatof dari pihak hotel untuk membuat permohonan maaf atau mengambil tanggungjawab atas kejadian terbabit. Perkara ini amat mengecewakan saya kerana saya bayar mahal untuk tido nyenyak tapi sebaliknya berlaku. Saya tahu ini semua luar kawalan pihak hotel namun tiada langsung inisiatif yang dipaparkan oleh pihak hotel. Maaf saya sungguh keciwa dgn pihak pengurusan
Amaliemawari
18 September 2022
Mewah
AZIZE
1 Januari 2023
Terbaik ..selesa..paking yg mudah..mesra pelanggan
farid al-haj
31 Julai 2021
Bilik yang besar dan selesa ,view yang indah diwaktu petang perkhidmatan yang terbaik serta layanan staff yang mesra pelanggan..kami akan menginap disini lagi
Wan Nabil
12 April 2023
Terbaikkk

Polisi Tempat Penginapan

Waktu Daftar Masuk & Daftar Keluar
Waktu daftar masuk: Selepas 15:00
Waktu daftar keluar: Sebelum 11:00

Waktu operasi meja penyambut tetamu: 24/7

Polisi Kanak-kanak
Kanak-kanak dari semua peringkat umur dialu-alukan di hotel ini.
Kanak-kanak berumur antara 0 hingga 6 tahun boleh menginap secara percuma jika katil tambahan tidak diperlukan.

Katil Bayi dan Katil Tambahan
Polisi katil tambahan dan katil bayi mungkin berbeza-beza mengikut jenis bilik. Sila rujuk butiran jenis bilik untuk maklumat lanjut.

Sarapan Pagi
Sarapan pagi tersedia di hotel. Sila hubungi hotel untuk butiran lanjut.
UmurBayaran
Dewasa
Hubungi hotel
Bayaran sarapan tambahan tidak termasuk dalam jumlah bayaran dan perlu dibayar di tempat penginapan.

Lihat Lagi

Kesihatan Dilindungi

Bersih
  • 4/5
Langkah-langkah Keselamatan
  • Termometer tersedia
Pembersihan dan Pembasmian kuman
  • Bilik-bilik dibasmi kuman sebelum disewakan semula

Keterangan Penginapan

  • Bilangan Bilik: 165
Penginapan di Pearl View Hotel menempatkan anda di tengah-tengah Perai, dalam lingkungan 5 minit memandu dari Megamall Pinang dan Taman Burung Pulau Pinang. Hotel spa ini berada 17.3 km dari Medan Beli-belah Queensbay dan 20.7 km dari KOMTAR.

Manjakan diri anda di spa yang menawarkan urut, rawatan badan dan rawatan muka. Anda tentu sekali akan menghargai kemudahan rekreasi, yang termasuk sauna dan pusat kecergasan. Ciri-ciri tambahan di hotel ini termasuklah akses Internet wayarles percuma, salun rambut dan perkhidmatan perkahwinan.

Puaskan selera anda untuk makan tengah hari di Caffe Lounge, sebuah restoran yang pakar dalam masakan Asia atau nikmati hidangan di dalam bilik dengan menggunakan Perkhidmatan bilik 24 jam. Akhiri hari anda dengan menikmati minuman di bar/ruang istirahat. Sarapan masakan tempatan disediakan pada setiap hari dari 7:00 hingga 10:00 dengan dikenakan bayaran.

Kemudahan yang ditampilkan adalah termasuk pusat perniagaan, perkhidmatan pencucian kering/dobi dan meja/kaunter hadapan 24 jam. Ada rancangan acara di Perai? hotel ini mempunyai ruang berukuran 24038 kaki persegi (2233 meter persegi) yang terdiri daripada ruang persidangan dan 7 bilik mesyuarat. Pengangkutan ulang-alik lapangan terbang disediakan dengan dikenakan surcaj (tersedia 24 jam) manakala tempat letak kenderaan sendiri percuma terdapat di tapak hartanah.

Selesakan diri anda di salah satu daripada 402 bilik tamu berhawa dingin. Akses Internet wayarles percuma membolehkan anda sentiasa berhubung, manakala program satelit disediakan untuk hiburan anda. Bilik mandi persendirian dengan pancuran mandi menampilkan kelengkapan dandanan diri percuma dan selipar. Kemudahan yang disediakan merangkumi telefon serta pembancuh kopi/teh dan seterika/papan seterika.

Perkhidmatan & Kemudahan

Spa
Bilik senaman
Kafé
Bilik mesyuarat
Bilik berbilang fungsi
Lihat Lagi

Soalan Lazim

Apakah waktu daftar masuk dan waktu daftar keluar di Pearl View Hotel Prai, Penang?

Waktu daftar masuk adalah selepas 15:00 dan waktu daftar keluar adalah sebelum 11:00.

Apakah kemudahan dan perkhidmatan yang disediakan di Pearl View Hotel Prai, Penang?

Pearl View Hotel Prai, Penang mempunyai kemudahan dan perkhidmatan yang berikut: Sauna, Spa, Bilik urut.

Adakah sarapan disediakan di Pearl View Hotel Prai, Penang?

Ya, Pearl View Hotel Prai, Penang menyediakan sarapan.

Apakah lapangan terbang yang terdekat dengan Pearl View Hotel Prai, Penang?

Lapangan terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang. Jaraknya adalah 23.1km dari hotel dan dalam perjalanan lebih kurang 27minit dengan menaiki teksi.

Adakah Wi-Fi disediakan di Pearl View Hotel Prai, Penang?

Sila lihat senarai kemudahan di halaman hotel.

Adakah Pearl View Hotel Prai, Penang menyediakan perkhidmatan jemputan pergi-balik lapangan terbang?

Ya, Pearl View Hotel Prai, Penang menyediakan perkhidmatan jemputan pergi-balik lapangan terbang.

Adakah Pearl View Hotel Prai, Penang mempunyai kolam renang?

Tidak, Pearl View Hotel Prai, Penang tidak mempunyai kolam renang.

Adakah tempat letak kenderaan disediakan di Pearl View Hotel Prai, Penang?

Ya, tempat letak kenderaan disediakan di Pearl View Hotel Prai, Penang.

Berapakah harga untuk menginap di Pearl View Hotel Prai, Penang?

Harga di Pearl View Hotel Prai, Penang adalah tertakluk kepada perubahan mengikut tarikh, polisi hotel, dan faktor lain. Untuk melihat harga, sila cari tarikh yang anda ingin menginap di hotel.

Adakah Pearl View Hotel Prai, Penang terletak berhampiran dengan stesen pengangkutan?

Stesen terdekat adalah Bukit Mertajam Railway Station. Ia berjarak 7.4km dari hotel. Lihat di Peta

Tentang Penginapan Ini

Lapangan Terbang TerdekatLapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang
Jarak ke Lapangan Terbang23.08KM
Stesen Kereta Api TerdekatBukit Mertajam Railway Station
Jarak ke Stesen Kereta Api7.38KM
Harga Purata DaripadaMYR239
Penarafan Bintang Hotel4