Quayside Hotel
0 malam
Bilik dan Tetamu
1 bilik, 2 Dewasa, 0 Kanak-kanak
Semua Penginapan di Melaka

Quayside Hotel

1 Jalan Merdeka, 75200, Melaka, Malaysia
Lihat Peta
Penginapan di Quayside Hotel menempatkan anda di tengah-tengah Bandar Melaka, tidak jauh dari Muzium Samudera dan Gereja Christ. Hotel ini berada 0.7 km dari Dataran Pahlawan Melaka Megamall dan 2.6 km dari Jalan Jonker.Lihat Lagi
Kami Memadankan Harga
hotel overview picture
4/5Sangat Baik·Lokasi Yang Sangat Baik
Tempat yang cantik. Saya akan menempah seterusnya untuk melihat sungai. Pasti sangat bagus
Kemudahan
Tempat penginapan bebas alkoholWi-Fi di kawasan awamPercuma
Semua Kemudahan
Persekitaran
Lapangan Terbang: Lapangan Terbang Malacca
(11.9km)
Mercu Tanda: Melaka River Park and Cruise
(<100m)
Mercu Tanda: Bukit St Paul
(120m)
Peta

Bilik

Ulasan Tetamu

Polisi

Perkhidmatan & Kemudahan

Tanjung Family Suite
1

Tanjung Family Suite

2 Katil bujang dan 1 katil king
Mempunyai tingkap
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
TV
Perapi rambut
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite Keluarga(Daphne)
7

Suite Keluarga(Daphne)

2 Katil bujang dan 1 katil king
Mempunyai tingkap
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
TV
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Bertiga Superior
5

Bilik Bertiga Superior

1 katil queen dan 1 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
TV
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Superior Twin Room
8

Superior Twin Room

2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
TV
Perapi rambut
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Superior Queen Room
8

Superior Queen Room

1 katil queen
Mempunyai tingkap
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
TV
Perapi rambut
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Premium Twin Room
11

Premium Twin Room

2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
TV
Perapi rambut
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Premium Queen Room
14

Premium Queen Room

1 katil queen
Mempunyai tingkap
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
TV
Perapi rambut
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Azura Premium Suite
12

Azura Premium Suite

1 katil king
Mempunyai tingkap
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
TV
Perapi rambut
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Melur Premium Suite
5

Melur Premium Suite

1 katil king
Mempunyai tingkap
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
TV
Perapi rambut
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Mawar Premium Suite
9

Mawar Premium Suite

1 katil king
Mempunyai tingkap
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
TV
Perapi rambut
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Jasmine Family Suite
8

Jasmine Family Suite

2 Katil bujang dan 1 katil king
Mempunyai tingkap
Dilarang merokok
Penyaman udara
Peti sejuk
TV
Perapi rambut
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Sembunyi Jenis Bilik

Ulasan Tetamu(46)

4/5
Sangat Baik
Ulasan Yang Disahkan
  • Kebersihan3.8
  • Kemudahan3.6
  • Persekitaran4.4
  • Perkhidmatan4.2
P‍e‍n‍g‍g‍u‍n‍a‍ ‍T‍e‍t‍a‍m‍u
30 April 2022
Lupa nak ambil gambar, tempat penginapan ini memang betul di kawasan untuk berjalan-jalan .sangat recommended untuk menginap disini .bilik sangat bersih,bilik air bersih .barang dlm bilik mandi mencukupi . .ada peti ais . .sangat bagus . .saya jenis takut naik lift. Di hotel ini tiada lift . .itu paling aku suka . .makanan pagi dibagi .suami turun pergi makan. Dan boleh tapau untuk saya (malas turun) Nasi lemak,pisang,roti kot .air teh tarik . parking Alhamdulilah sentiasa ada untuk parking betul betul depan tangga hotel . Ruang dobi yang sangat selesa dan luas . .air coway pun ada gais dekat luas .hahahaha . .just kolam ja tiada .kalau ada kolam lagi bagus .belakang hotel ni ada sungai .tempat jalan jalan nak pergi naik kapal apa dah lupa hahahahhahah . .area hotel ini senang nak dapatkan beca . Memang hotel ni kawasan pusat pelancongan betul betul. Aku saja komen panjang dapat coin 🤣
P‍e‍n‍g‍g‍u‍n‍a‍ ‍T‍a‍n‍p‍a‍ ‍N‍a‍m‍a
9 Jun 2024
Agak bising dari tingkat atas apabila orang berjalan atau mandi. Penebat bunyi yang lemah. Kami tinggal berhampiran sungai, pemandangannya cantik
Teks AsalTerjemahan disediakan oleh Google
L‍a‍u
18 Jun 2024
Lokasi yang baik, sarapan juga baik, tetapi tiada tempat letak kereta percuma
Teks AsalTerjemahan disediakan oleh Google
M‍e‍T‍r‍a‍v‍e‍l
17 Mac 2024
Lokasinya hebat, dalam kawasan Jonker yang terkenal. Secara keseluruhan biliknya bagus dengan keperluan asas yang menyediakan penginapan malam yang baik, air pancuran agak rendah tekanan dan air panas. Disebabkan umur & kadar biliknya, saya akan katakan hotel ini mungkin perlu melakukan beberapa pengubahsuaian untuk larian yang lebih kompetitif dengan orang lain. Kelemahan jika anda memandu di sana, letak kereta anda bertentangan dengan hotel yang menukar kadar semalaman sebanyak RM12 setiap kemasukan, sila ambil perhatian jalan menuju ke hotel ditutup kepada semua lalu lintas setiap hari dari jam 6 petang hingga tengah malam. Akhir sekali, kakitangan sangat akomodatif dan mesra.. 5 bintang kepada mereka.
Teks AsalTerjemahan disediakan oleh Google
N‍o‍z‍i‍e‍ ‍A‍i‍n‍i
4 Mac 2024
Reception untuk masa check in sangat smooth walaupun kena parking jauh sbb free zone kereta.. is ok.. untuk staf petang masa saya chek in sangat baik dan ceria org nya (x ingat nama, tapi dia badan besar sikit) dia sangat-sangat bagus dan layan mak ayah saya dengan sopan santun.. staf masa esok pagi( masa check out) x ceria dan x senyum is ok.. semuanya smooth je.. Bilik: 1.Ok cantik tapi saya ada nampak sikit tompok yellow.. but is ok.. 2. Sedikit kecil jika mengambil extra bed.. . If hanya untuk 2 org sesuai.. Toilet: 1. Ok bersih, tapi kat pintu bilik ada terkopak yg nampak hitam pada dalm pintu..
Teks AsalTerjemahan disediakan oleh Google
M‍y‍e‍r‍a‍ ‍A‍m‍i‍e‍r
2 Mac 2024
Tempat yang cantik. Saya akan menempah seterusnya untuk melihat sungai. Pasti sangat bagus
Teks AsalTerjemahan disediakan oleh Google
A‍z‍i‍z‍i
28 Mei 2024
Tempat yang bagus untuk tinggal. Hotel terbaik untuk lokasi dan ringkas. Dah mandi. Sarapan pagi sedap. Ulangi tinggal di sini lebih daripada dua kali.
Teks AsalTerjemahan disediakan oleh Google
P‍e‍n‍g‍g‍u‍n‍a‍ ‍T‍e‍t‍a‍m‍u
6 Mei 2024
Kawasan memang strategik especially time weekend sebab depan hotel ada pasar malam. Cuma problem dengan parking bila weekend, malam takleh parking area hotel. So kena adjust jauh sikit, dlm 5 min berjalan. Otherwise yg lain semua okay 😁
Teks AsalTerjemahan disediakan oleh Google
w‍o‍o‍ ‍s‍o‍o‍ ‍g‍u‍a‍n
16 November 2023
so far so good with be back again .....dekat bandar malaka afamosa.... kapal ...pasar malam kalau boleh check in lebih awal lagi best
Teks AsalTerjemahan disediakan oleh Google

Polisi Tempat Penginapan

Waktu Daftar Masuk & Daftar Keluar
Waktu daftar masuk: 15:00–22:00
Waktu daftar keluar: Sebelum 12:00

Waktu operasi meja penyambut tetamu: [Isn-Aha]07:00–22:00

Polisi Kanak-kanak
Kanak-kanak dari semua peringkat umur dialu-alukan di hotel ini.

Katil Bayi dan Katil Tambahan
Polisi katil tambahan dan katil bayi mungkin berbeza-beza mengikut jenis bilik. Sila rujuk butiran jenis bilik untuk maklumat lanjut.

Sarapan Pagi
Sarapan tidak disediakan.

Lihat Lagi

Keterangan Penginapan

  • Dibuka: 2013
  • Bilangan Bilik: 39
Penginapan di Quayside Hotel menempatkan anda di tengah-tengah Bandar Melaka, tidak jauh dari Muzium Samudera dan Gereja Christ. Hotel ini berada 0.7 km dari Dataran Pahlawan Melaka Megamall dan 2.6 km dari Jalan Jonker.

Gunakan kemudahan sesuai yang disediakan, yang termasuk akses Internet wayarles percuma dan televisyen di ruang bersama.

Sarapan bufet disediakan dengan dikenakan bayaran.

Kemudahan yang ditampilkan adalah termasuk kakitangan berbilang bahasa dan dispenser air.

Selesakan diri anda di salah satu daripada 39 bilik berhawa dingin yang menampilkan bar mini dan Televisyen LCD. Program kabel disediakan untuk hiburan anda. Bilik mandi persendirian dengan pancuran mandi menampilkan kelengkapan dandanan diri percuma dan pengering rambut. Kemudahan yang disediakan merangkumi peti besi dan meja, manakala pengemasan disediakan setiap hari.

Perkhidmatan & Kemudahan

Restoran
Restoran
Tiada maklumat tambahan tersedia
Lihat Lagi

Soalan Lazim

Apakah waktu daftar masuk dan waktu daftar keluar di Quayside Hotel?

Waktu daftar masuk adalah selepas 15:00 dan waktu daftar keluar adalah sebelum 12:00.

Apakah kemudahan dan perkhidmatan yang disediakan di Quayside Hotel?

Quayside Hotel mempunyai kemudahan dan perkhidmatan yang berikut: Tempat letak kereta tidak tersedia, Tempahan kereta oleh perkhidmatan tetamu, Tiada kaunter penerimaan tetamu 24 jam.

Adakah sarapan disediakan di Quayside Hotel?

Tidak, Quayside Hotel tidak menyediakan sarapan.

Apakah lapangan terbang yang terdekat dengan Quayside Hotel?

Lapangan terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Malacca. Jaraknya adalah 11.9km dari hotel dan dalam perjalanan lebih kurang 25minit dengan menaiki teksi.

Adakah Wi-Fi disediakan di Quayside Hotel?

Ya, hotel menyediakan Wi-Fi.

Adakah Quayside Hotel menyediakan perkhidmatan jemputan pergi-balik lapangan terbang?

Tidak, Quayside Hotel tidak menyediakan perkhidmatan jemputan pergi-balik lapangan terbang.

Adakah Quayside Hotel mempunyai kolam renang?

Tidak, Quayside Hotel tidak mempunyai kolam renang.

Adakah tempat letak kenderaan disediakan di Quayside Hotel?

Tidak, tempat letak kenderaan tidak disediakan di Quayside Hotel.

Berapakah harga untuk menginap di Quayside Hotel?

Harga di Quayside Hotel adalah tertakluk kepada perubahan mengikut tarikh, polisi hotel, dan faktor lain. Untuk melihat harga, sila cari tarikh yang anda ingin menginap di hotel.

Adakah Quayside Hotel mempunyai kemudahan kanak-kanak?

Tidak, Quayside Hotel tidak mempunyai kemudahan kanak-kanak.

Tentang Penginapan Ini

Lapangan Terbang TerdekatLapangan Terbang Malacca
Jarak ke Lapangan Terbang11.87KM
Harga Purata DaripadaMYR316
Penarafan Bintang Hotel3