Mercure Convention Center Ancol

Ulasan Mercure Convention Center Ancol

Mercure Convention Center Ancol

Jl. Pantai Indah, Ancol, Jakarta Baycity, Jkt Utara, Daerah, Pademangan, North Jakarta, Jakarta, Special Capital Region of Jakarta, 14430, IndonesiaLihat Butiran Hotel
Mercure Convention Center Ancol
Mercure Convention Center AncolMercure Convention Center AncolMercure Convention Center Ancol
Lihat bilik yang tersedia untuk tarikh perjalanan anda
Kami Memadankan Harga
1 malam

Ulasan Tetamu

4.2/5
Sangat Baik
107 ulasan
Ulasan yang disahkan
Persekitaran4.4
Kemudahan4.0
Perkhidmatan4.4
Kebersihan4.2
Tapis mengikut:
Atur mengikut:
Semua ulasan(107)
Ulasan positif(103)
Ulasan dengan gambar/video(35)
Penginapan yang hebat!(28)
Perkhidmatan yang baik(20)
Bilik yang besar(7)
Sesuai untuk kanak-kanak(5)
Banyak kemudahan(5)
Ulasan kurang baik(4)
Pengguna Tanpa Nama
bilik grand deluxe dengan balkoni dan pemandangan laut tidak merokok(Katil King)
Menginap pada Apr 2024
Keluarga
209 ulasan
5.0/5
Luar Biasa
Disiarkan pada 30 Apr 2024
Rekomen Hotel ancol, fasilitas lengkap, pas untuk Staycation keluarga
Agnes
Bilik Superior Katil Saiz King dengan Pemandangan Taman
Menginap pada Dis 2022
Keluarga
13 ulasan
4.7/5
Menakjubkan
Disiarkan pada 16 Dis 2022
Sudah kesekian kalinya nginep di Mercure Ancol, alwaysssss happyy & puass bgt. Selalu minta connecting room, pihak hotel bilang tidak menjanjikan tp selalu dapat. Tkyu Mercure selaku mengusahakan yang maksimal untuk cust.
Pengguna Tanpa Nama
Bilik Double Grand Deluxe dengan Balkoni Tidak merokok
Menginap pada Jan 2024
Keluarga
40 ulasan
5.0/5
Luar Biasa
Disiarkan pada 5 Jan 2024
Kids Friendly Hotel Jakarta, kemudahan lengkap, pemandangan bagus, ada water park, anak-anak betah menginap disini, jom tempah perjalanan
Teks AsalDiterjemah oleh Google
deny
Menginap pada Okt 2021
Keluarga
6 ulasan
1.0/5
Disiarkan pada 16 Okt 2021
Apabila PPKM tidak selesa, saya datang ke hotel ini untuk bercuti, kerana ada kanak-kanak yang tidak dapat pergi ke Pantai Ancol. Had berenang hotel adalah 1 jam, dan saya tinggal di dalam bilik sepanjang hari. Kakitangannya tidak ramah, terutama penjaga tiang renang, yang benar-benar menjengkelkan. Sekiranya terdapat terhad, anda mesti dimaklumkan dari awal. Apabila anda ke Mercure Hotel, sila fikir dahulu. Adalah lebih baik untuk mencari hotel yang lebih baik, lebih selesa dan lebih selamat.
Teks AsalDiterjemah oleh Google
herlina fatimah
Bilik Twin Grand Deluxe Tidak Merokok
Menginap pada Apr 2024
Keluarga
1 ulasan
4.5/5
Hebat
Disiarkan pada 13 Apr 2024
I have great family vacation with mercure ancol. I got room as my request (high floor, sea view). The room was clean and spacious. I can see sunrise from the sea from my room. The kid's club was great with many activities. The breakfast variety was so so. And also the water heater in my room was a bit cold. I hope I can stay there again next family trip to ancol.
Terjemah
Pengguna Tetamu
Bilik Twin Grand Deluxe dengan Balkoni dan Pemandangan Laut Tidak Merokok
Menginap pada Mac 2024
Keluarga
18 ulasan
5.0/5
Luar Biasa
Disiarkan pada 6 Mac 2024
The room is big and comfortable. A lot of activities designed for kids and itโ€™s all for free: VR games center, kids playground, trampoline, kids pool, soccer field, and volleyball field. My kids were very happy. There was an issue with the air con in our room and they upgraded our room to privilage room! Thank you Mercure Hotel for making our stay memorable and enjoyable.
Terjemah
RElf
bilik grand deluxe dengan balkoni dan pemandangan laut tidak merokok(Katil King)
Menginap pada Feb 2024
Keluarga
4 ulasan
4.7/5
Menakjubkan
Disiarkan pada 12 Feb 2024
Really great experience during my staycation here! & SPECIAL THANKS FOR DUTY MANAGER MR RIKI ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป krn di jam 2 pagi sudah mau melayani complain kami terkait AC kamar 745 yg GAK DINGIN, sehingga anak2 tidak bisa tidur nyenyak.. Malam itu juga kami dapat compliment dipindahkan ke kamar lain yg AC nya lebih dingin & plus got compliment for breakfast for 2 adults & 2 kids..and got privilege for late check out until 3 PM. THANK YOU PAK RIKI FOR THE GREAT SERVICE..REALLY APPRECIATE IT ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป
Terjemah
Raden
Bilik Twin Grand Deluxe dengan Balkoni dan Pemandangan Laut Tidak Merokok
Menginap pada Mei 2024
Keluarga
6 ulasan
3.2/5
Disiarkan pada 10 Jun 2024
Hotel facilities are a bit dated and need further refurbishment. During peak season, the restaurant cannot accommodate the entire guests, so we had to have breakfast at a converted ballroom. The staffs are doing their best to provide satisfactory service, though still need few improvements.
Terjemah
Yuny Shofy
Bilik Twin Superior dengan Pemandangan Taman Tidak Merokok
Menginap pada Jun 2024
Keluarga
1 ulasan
4.7/5
Menakjubkan
Disiarkan pada 27 Jun 2024
The way to playground should be clear, but good anyway
Terjemah
Lion
Bilik Twin Deluxe Grand dengan Balkoni Bebas Rokok
Menginap pada Apr 2023
Keluarga
2 ulasan
3.7/5
Disiarkan pada 16 Apr 2023
The overall is good.. the staff friendly etc.. But I have bad experince. The put the standing lamp just in the middle of the sofa bed.. i tried to moved it to side and accidentally broke the glass. And then the housekeeping with no cooperation so I must paid for 1 set new lamp for 1million indonesian rupiah. when i ask to bring home the the lamp set i broke, they said i can not do that. So for the next in the future.. no more mercure for me then.
Terjemah
Pengguna Tetamu
bilik eksekutif dengan pemandangan taman tidak merokok(Katil King)
Menginap pada Mac 2023
Keluarga
9 ulasan
5.0/5
Luar Biasa
Disiarkan pada 17 Mac 2023
Perfect hotel to stay for our family The staff are very welcomes The lication are perfect
Terjemah
Anna L. J. Fernandez
Bilik Twin Superior dengan Pemandangan Taman Tidak Merokok
Menginap pada Sep 2023
Solo
1 ulasan
3.0/5
Disiarkan pada 14 Sep 2023
Expected more from a Mercure brand hotel. There were baby cockroaches in the bathroom and saw one even on the dresser table. It's a strange location as you always have to pay an entrance fee when you get out of the Ancol area and travel back into the Ancol area as it's a tourist destination. It's not a lot but it's weird to pay the amount even when you're staying in this hotel and not just visiting the attractions in the area. For the amount I paid for just 2 nights, I expected more on the cleanliness front, and as I was just in town for the Soundrenaline festival, it soured the experience.
Terjemah
Isdzartee
Bilik Superior Katil Saiz King dengan Pemandangan Taman
Menginap pada Feb 2023
Solo
20 ulasan
3.7/5
Disiarkan pada 4 Feb 2023
Good location if you want to spend a night for an event / after went theme park activities. Breakfast is totally worth it got lot of variety. Room got really nice city view without any other building nearby. Cons: Need to purchase Ancol entry ticket for 25K per person as the hotel is located inside the theme park area. Better to purchase in their website before going there for convenience. Toiletries is only enough for a person - might need to being your own soap / shampoo. Tried to call for enquiries from room no one pick up so have to go down to receptionist Overall low 4 for me but still a comfortable stay :)
Terjemah
6/7
MarioMa
Bilik Double Grand Deluxe dengan Balkoni Tidak merokok
Menginap pada Jan 2023
Keluarga
12 ulasan
5.0/5
Luar Biasa
Disiarkan pada 16 Jan 2023
The hotel is clean and qulet, locate just along the sea. There is no sandy beach in the hotel, but you can take the free bid bird bus to the ancol beach. Breakfast is fair although it is very crowded on Sunday morning.
Terjemah
Pengguna Tanpa Nama
Bilik Twin Grand Deluxe Tidak Merokok
Menginap pada Jan 2023
Pasangan
44 ulasan
5.0/5
Luar Biasa
Disiarkan pada 7 Feb 2023
keren bangettttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!
Terjemah