Flamingo Hotel by The Beach, Penang
0 malam
Bilik dan Tetamu
1 bilik, 2 Dewasa, 0 Kanak-kanak
Semua Penginapan di Tanjung Bungah

Flamingo Hotel by The Beach, Penang

Diubah suai pada tahun 2023
Jalan, 11200, Tanjung Bungah, Pulau Pinang, Malaysia
Lihat Peta
Terletak di George Town (Tanjung Bungah), Flamingo By The Beach Penang berada dalam lingkungan 5 minit memandu Masjid Terapung Tanjung Bungah dan Pusat Sukan Air Pulau Pinang PKSA. Hotel pantai ini berada 4.7 km dari Persiaran Gurney dan 9.5 km dari KOMTAR.Lihat Lagi
Kami Memadankan Harga
hotel overview picture
Terakhir ditempah 23 jam yang lalu
4.2/5Sangat Baik·Persekitaran: 4.5
Penginapan yang hebat!72% Disyorkan
Kesemua 1,427 Ulasan
Kemudahan
RestoranKolam Renang Luar BangunanSaunaSpaBilik urutBilik senamanLetak Kenderaan PersendirianPercumaBarBilik mesyuaratKolam renang kanak-kanak
Semua Kemudahan
Persekitaran
Lapangan Terbang: Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang
(24.2km)
Kereta api: Bukit Mertajam Railway Station
(33.4km)
Mercu Tanda: Pantai Batu Feringghi
(4.9km)
Peta

Bilik

Ulasan Tetamu

Polisi

Perkhidmatan & Kemudahan

Bilik King Deluxe Pemandangan Bukit
3

Bilik King Deluxe Pemandangan Bukit

1 katil king
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Twin Deluxe Pemandangan Bukit
3

Bilik Twin Deluxe Pemandangan Bukit

2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik kembar Mewah dengan Pemandangan Laut
3

Bilik kembar Mewah dengan Pemandangan Laut

2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik King Deluxe Pemandangan Laut
3

Bilik King Deluxe Pemandangan Laut

1 katil king
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite Tiga Bilik Tidur
4

Suite Tiga Bilik Tidur

1 katil king dan 4 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Deluxe Hill View
4

Bilik Deluxe Hill View

1 katil king atau 2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Bilik Mewah dengan Pemandangan Laut
4

Bilik Mewah dengan Pemandangan Laut

1 katil king atau 2 Katil bujang
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Suite dua bilik tidur
4

Suite dua bilik tidur

2 Katil bujang dan 1 katil king
Mempunyai tingkap
Wi-Fi Percuma
Dilarang merokok
Penyaman udara
Bilik Mandi Peribadi
Peti sejuk
Bar mini
Maklumat Bilik
Semak Ketersediaan
Sembunyi Jenis Bilik

Ulasan Tetamu(1427)

4.2/5
Sangat Baik
Ulasan Yang Disahkan
  • Kebersihan4.1
  • Kemudahan4
  • Persekitaran4.5
  • Perkhidmatan4.2
Tensyah
3 Februari 2024
Bestttt!!!! Seaview jelas sangat...duduk atas katil pon boleh santai2 tngk laut
Chenorhaslinda Che hasni
30 Mei 2023
First time saya check in hotel Flamingo bagi saya service terbaik staff tidak sombong ,persekitaran bersih , breakfast sedap ..tidak rugi untuk menempah hotel ini lagi ..view depan pantai menenangkan ..anak anak suka terutama Pool tidak dalam dan luas serta bersih
atie1993
21 Jun 2023
Memang best dekat sini. Sebab location yang menarik boleh turun laut..lepastu kolam pon best..anak2 suka..bilik pon selesa..nanti boleh repeat lagi kali ketiga hehe.
Ded 4112
5 Mei 2023
Dah byk kali mai hotel nie tapi kali nie kena bilik econ slow xckup padu panas bilik no 504...dlu xpsti tukang masak melayu ka cina kena kali nie tkng masak cina nk mkn pn xbrp nak lalu hahahhaaaa...yg len semua ok
Pengguna Tetamu
30 April 2023
Staff yg bkerjasama, brbudi bahasa, sedia mmbntu. Bilik yg brsih, view yg menarik, parking yg mudah.
mr&mrslebah
1 Mei 2023
Bilik dsewa utk anak sedara…. Dia ckp tempat best sgt… mungkin sy akan kesini pula nanti
MissMm
14 Mei 2023
Best. Sesuai bawak anak kecik. Main pantai kolam. Breakfast pon ok.
Pengguna Tetamu
9 November 2023
Permandangan laut yg indah,persekitaran bersih,bilik selesa..staf friendly..sesuai utk yg mencari ketenangan
Pengguna Tanpa Nama
11 Mac 2023
Bilik okay besar, cuma lantai melekit n atas kabinet tv ada semut.. pili air loose.. susah nak buka air.. rasanya perlukan perhatian maintanance.. biar la apa yang diberikan sesuai dengan harga.. staf perlu lebih welcoming n friendly.. walau apa pun, thanks team cleaning service, bila saya minta kemas bilik mereka buat dengan baik dan perfect. Satu lagi, hotel dah cantik tp iron just ada di aras 14 n 16 shj.. kalau takde satu bilik satu maybe boleh adakan untuk setiap aras.. x perlu la sampai nak kena naik lift pegi aras lain.. leceh kot..

Polisi Tempat Penginapan

Waktu Daftar Masuk & Daftar Keluar
Waktu daftar masuk: 15:00–24:00
Waktu daftar keluar: Sebelum 12:00

Waktu operasi meja penyambut tetamu: 24/7

Polisi Kanak-kanak
Kanak-kanak dari semua peringkat umur dialu-alukan di hotel ini.
Bayaran tambahan mungkin dikenakan untuk kanak-kanak yang menggunakan katil sedia ada. Tambah bilangan kanak-kanak bagi mendapatkan harga yang lebih tepat.

Katil Bayi dan Katil Tambahan
Polisi katil tambahan dan katil bayi mungkin berbeza-beza mengikut jenis bilik. Sila rujuk butiran jenis bilik untuk maklumat lanjut.

Sarapan Pagi
JenisBarat, Asia
GayaBufet
Waktu buka[Isn - Aha] 07:00-10:30 Buka
UmurBayaran
Kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke bawah
Percuma
Kanak-kanak berumur 4–11 tahun
RM 25.00 seorang
Dewasa
RM 38.00 seorang
Bayaran sarapan tambahan tidak termasuk dalam jumlah bayaran dan perlu dibayar di tempat penginapan.

Lihat Lagi

Keterangan Penginapan

  • Dibuka: 2009
  • Diubah Suai: 2023
  • Bilangan Bilik: 280
Terletak di George Town (Tanjung Bungah), Flamingo By The Beach Penang berada dalam lingkungan 5 minit memandu Masjid Terapung Tanjung Bungah dan Pusat Sukan Air Pulau Pinang PKSA. Hotel pantai ini berada 4.7 km dari Persiaran Gurney dan 9.5 km dari KOMTAR.

Rehatkan minda dan diri dengan urut dan rawatan muka. Anda boleh menggunakan kemudahan rekreasi seperti kolam renang terbuka, sauna dan pusat kecergasan. Kemudahan tambahan di hotel ini termasuklah akses Internet wayarles percuma, perkhidmatan rencam dan penjagaan anak/bayi (surcaj). Cukup mudah untuk mengunjungi tempat tarikh berdekatan dengan pengangkutan ulang-alik kawasan (dengan surcaj) yang disediakan.

Puaskan selera anda untuk makan tengah hari atau makan malam di restoran di hotel, Flamingo Cafe, tau nikmatinya dalam bilik dengan menggunakan Perkhidmatan bilik 24 jam. Akhiri hari anda dengan menikmati minuman di bar/ruang istirahat, bar pantai, atau bar tepi kolam. Sarapan bufet disediakan pada setiap hari dari 7:00 hingga 10:30 dengan dikenakan bayaran.

Kemudahan yang ditampilkan adalah termasuk pusat perniagaan, surat khabar percuma di lobi dan perkhidmatan pencucian kering/dobi. Pengangkutan ulang-alik lapangan terbang disediakan dengan dikenakan surcaj (tersedia 24 jam) manakala tempat letak kenderaan sendiri percuma terdapat di tapak hartanah.

Selesakan diri anda di salah satu daripada 280 bilik berhawa dingin yang menampilkan peti sejuk dan Televisyen LED. Bilik mempunyai balkoni persendirian. Akses Internet wayarles percuma membolehkan anda sentiasa berhubung, manakala program satelit disediakan untuk hiburan anda. Bilik mandi persendirian dengan pancuran mandi menampilkan kelengkapan dandanan diri percuma dan bidet.

Perkhidmatan & Kemudahan

Restoran
Kolam Renang Luar Bangunan
Bilik senaman
Bar
Bilik mesyuarat
Taman permainan kanak-kanak
Kelab kanak-kanak
Restoran
Restoran
Tiada maklumat tambahan tersedia
Lihat Lagi

Soalan Lazim

Apakah waktu daftar masuk dan waktu daftar keluar di Flamingo Hotel by The Beach, Penang?

Waktu daftar masuk adalah selepas 15:00 dan waktu daftar keluar adalah sebelum 12:00.

Apakah kemudahan dan perkhidmatan yang disediakan di Flamingo Hotel by The Beach, Penang?

Flamingo Hotel by The Beach, Penang mempunyai kemudahan dan perkhidmatan yang berikut: Kolam Renang Luaran, Sauna, Spa.

Adakah sarapan disediakan di Flamingo Hotel by The Beach, Penang?

Ya, Flamingo Hotel by The Beach, Penang menyediakan sarapan.

Apakah lapangan terbang yang terdekat dengan Flamingo Hotel by The Beach, Penang?

Lapangan terbang terdekat adalah Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang. Jaraknya adalah 24.2km dari hotel dan dalam perjalanan lebih kurang 38minit dengan menaiki teksi.

Adakah Wi-Fi disediakan di Flamingo Hotel by The Beach, Penang?

Ya, hotel menyediakan Wi-Fi.

Adakah Flamingo Hotel by The Beach, Penang menyediakan perkhidmatan jemputan pergi-balik lapangan terbang?

Tidak, Flamingo Hotel by The Beach, Penang tidak menyediakan perkhidmatan jemputan pergi-balik lapangan terbang.

Adakah Flamingo Hotel by The Beach, Penang mempunyai kolam renang?

Ya, Flamingo Hotel by The Beach, Penang mempunyai kolam renang. Jenis kolam renang: Kolam Renang Luaran.

Adakah tempat letak kenderaan disediakan di Flamingo Hotel by The Beach, Penang?

Ya, tempat letak kenderaan disediakan di Flamingo Hotel by The Beach, Penang.

Berapakah harga untuk menginap di Flamingo Hotel by The Beach, Penang?

Harga di Flamingo Hotel by The Beach, Penang adalah tertakluk kepada perubahan mengikut tarikh, polisi hotel, dan faktor lain. Untuk melihat harga, sila cari tarikh yang anda ingin menginap di hotel.

Adakah Flamingo Hotel by The Beach, Penang terletak berhampiran dengan stesen pengangkutan?

Stesen terdekat adalah Bukit Mertajam Railway Station. Ia berjarak 33.4km dari hotel. Lihat di Peta

Tentang Penginapan Ini

Lapangan Terbang TerdekatLapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang
Jarak ke Lapangan Terbang24.2KM
Stesen Kereta Api TerdekatBukit Mertajam Railway Station
Jarak ke Stesen Kereta Api33.42KM
Harga Purata DaripadaMYR721
Penarafan Bintang Hotel4